2024-01-01 43 views
行過無數間唔同嘅餐廳,今晚終於踏入Les Saveurs嚟試試佢哋嘅晚餐菜單。我哋一坐低就有咗新鮮出爐嘅麵包,點起嚟香脆得嚟牛油味十足,真係好吸引人🥖!然後一開始就招待我哋一碟來頭發癢嘅前菜,就係花椰菜忌廉配海膽同櫻花蝦,淋上龍蝦油—個味滑溜溜又香郁,食落去正到爆炸!之後嘅波士頓龍蝦(香蒜汁)真係唔得了,啖啖龍蝦肉,配住牛油果薄片同濃味嘅蝦湯啫喱,食落係咁滑嘅口感,啖啖正!埋位煙燻魚子醬提升鮭魚嘅滑溜質感,仲有蘋果辣根醬,夠晒新鮮開胃。最後甜品就來個樂隊總動員——朱古力慕斯配上甜蜜蜜嘅覆盆子!簡直係享受嘅完美句號。整體嚟講,Les Saveurs嘅一餐令晚上嘅味蕾跳起華麗嘅圓舞曲。每一口,無一失手,好吃得嚟又充滿驚喜🍴🌟!