依間餐廳我已經留意左好耐 之前係中環返工日日見到都排晒長龍 上去日月星街見到又係排晒長龍 難得放假就打算clear下個wishlist黎食 先發現中環店已經執左🥲唯有黎灣仔分店 店面好細 幾條bar枱同一張長枱1點鐘黎到大概排左25分鐘就有得食~好似車仔面咁一人一張紙仔✔️可自選洋蔥/蔥/芫茜/牛湯油/蔥油既份量✿ 特級生牛肉粉 $133 ✿個個都依牛肉粉 我地又試下 🤣河粉的確幾滑 唔會黏埋一團野咁但牛肉比較碎同多筋 個湯就冇咩特別 唔算好濃 唔係食完會好口渴個種✿ 春卷撈檬粉 $84 ✿春卷好大件 餡料好多 份量好多 食極都有😂檬粉唔係透明個種 似幼身米線 有咬口面餅唔會痴埋一餅✿ 越南咖啡 (熱) $40 ✿仲以為會係滴漏咖啡 特登叫左熱 原來係就咁一杯熱啡☕個撈檬食到一半撈到張野出黎..唔知係生春卷皮/包裝紙/whatever總之就透明咬唔開撕唔開既一張野出現左係我碗面度☹️新一年廢事搞大件事唔好嘈啦 睇落都應該乾淨既就繼續食😅食到仲有d蘿蔔絲青瓜絲未食完 店員已經問可唔可以收碗隨即另一個店員就sip張單埋黎 杯咖啡都未飲完就想趕我地走翻枱當地出面只左一枱客等緊位 最後我由排隊到食
依間餐廳我已經留意左好耐
唯有黎灣仔分店 店面好細 幾條bar枱同一張長枱
1點鐘黎到大概排左25分鐘就有得食~

特級生牛肉粉

總之就透明咬唔開撕唔開既一張野出現左係我碗面度☹️
新一年廢事搞大件事唔好嘈啦 睇落都應該乾淨既就繼續食😅

食到仲有d蘿蔔絲青瓜絲未食完 店員已經問可唔可以收碗
當地出面只左一枱客等緊位 最後我由排隊到食完一個鐘都冇😂😂

返去睇返openrice原來依間餐廳已經執左3間 得返灣仔同沙田
而大部份食客都係投訴服務同衛生唔好
可能已經開始走下玻了 其實好多野都可以改善