2022-07-11 1346 views
呢間近排衝出香港 喺英國開分店👏🏻 一直都想試 但次次都排長龍😮‍💨今次早少少去 平日午飯時間等咗半個鐘就入到👏🏻————————————————————————🐕 咖喱魚柳飯($90)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯先談主角咖喱質地雖偏水 但夠味帶有椰香 慢慢滲出會令人出汗的辣勁是款辣上癮的港式咖喱 配上偏削的白飯 不錯!碗內有一大塊剛好粉的烚薯仔如果是炸 定必更為美味豬扒雖有名 但都想試吓其他魚柳是粟米魚柳嗰款炸皮非常薄 所以不太脆不過肉身厚嫩 所以還好但就是大排檔吃的感覺 不夠驚艷————————————————————————🐕 咖喱豬扒飯($90)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯呢間豬扒個個有讚冇彈基本上枱枱都有一碟🤣可能即叫即炸同多人叫 所以需時食哂碟魚柳飯 佢先珊珊來遲金黃色的生炸豬扒堆積如山上枱時感覺到啲熱氣衝上臉 唔惹少豬扒冇過多嘅調味 只有表皮簡單的咸香不會搶走咖喱風頭咬落厚身軟稔 一啲都唔乾加上啱啱炸好 香口非常想必就係咁捕獲眾人的心平時唔食豬扒嘅我都認可👍🏻👍🏻👍🏻————————————————————————更多食評:Ig: Bunny_
🐕 咖喱魚柳飯($90)🐕
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
咖喱魚柳飯
先談主角咖喱
質地雖偏水 但夠味
帶有椰香 慢慢滲出會令人出汗的辣勁
是款辣上癮的港式咖喱
配上偏削的白飯 不錯!
碗內有一大塊剛好粉的烚薯仔
如果是炸 定必更為美味