2014-05-06 3340 views
之前同同事來食過一次, 其中的厚切牛舌令我再三回味, 所以老公生日, 有一個好好的藉口帶他來再食過, 可能不是假日, 所以人不算多, 記得上次星期五夜晚都非常多人, 所以一定要預早book位今次我們點一個二人餐, 二人餐有和幸沙律, 磯燒鮑魚, 扇貝, 牛肩肉, 牛小排, 虎蝦, 厚切牛舌, 石頭飯, 及甜品奶凍, 當時是happy hour, 所以飲品可以買一送一, 送的一杯一定要比第一杯平或同等價錢和幸沙律, 最底層似梳打餅, 中間有生菜, 蕃茄及特別的醬, 吃落口感幾好, 有fresh的感覺磯燒鮑魚, 鮑魚都算大隻, 幾新鮮, 無需自行燒烤的食品食完前菜, 之後就陸續上主菜可能人比較少, 侍應都非常體貼地幫我地燒這個扇貝, 還幫我們上碟, 扇貝上有少許清酒, 味道不錯虎蝦都算大隻, 不過其中一隻不是太新鮮, 另一隻就非常新鮮彈牙肉類方面以牛為主,牛肉都非常新鮮, 而且雪花紱很平均, 燒完口感一流, 但最鐘意就是厚切牛舌, 跟餐比散叫少了兩件, 將牛和平均燒四面就會剛剛好熟, 咬落非常彈牙, 有口感, 仲好有肉汁, 牛小排雖然切得薄, 但原來捲住來燒就不會燒過火我們非常大食, 食完
和幸沙律
磯燒鮑魚
磯燒鮑魚, 鮑魚都算大隻, 幾新鮮, 無需自行燒烤的食品
食完前菜, 之後就陸續上主菜
牛油蒜蓉扇貝
虎蝦
厚切牛舌
牛小排
羽翼
我們非常大食, 食完所有肉加石頭飯還另外再點了厚切牛舌及荔枝黑豚肉卷
厚切牛舌及荔枝黑豚肉卷
荔枝黑豚肉卷, 食落甜甜地, 有陣陣荔枝香味, 非常juicy

食了大約兩小時, 侍應幫我們換了3次網, 而且有提點我們每款肉要如何燒, 非常體貼
Other Info. : 有outdoor 及indoor選擇, indoor 有時會有陣油煙味, 因為場內有個位置做串燒燒烤
2014-04-03
Celebration