2018-08-28 370 views
是日過海食lunch,為左就個friend就去左北角既呢間曼谷泰菜食lunch🤗由於間餐廳都有幾廿年歷史,所以裝修相對地舊、但都算乾淨。佢既lunch set 價錢都幾reasonable,我地二人點左炒金邊粉同辣椒🌶️豬肉碎炒飯大家share,每個都係60零蚊,包埋飲品都好合理。上餐都上得好快,不過個金邊粉炒得唔夠乾身,好似濕炒河咁🙈花生🥜配料多到有啲驚人,其實材料都夠既,但由於啲粉唔夠乾,變左其他材料好似蛋、魚片、芽菜等都有啲濕泣泣,口感就麻麻⋯香茅味亦欠奉🤷🏼‍♀️反而個辣椒🌶️豬肉🐷碎炒飯都唔錯,辣椒香而不會過辣,飯都炒得香而唔會好油、係肉碎份量略少,但個飯整體都比炒金邊粉好。而啲飲品就不過不失啦,我地點左香茅薑蜜同龍眼水,雖然都係沖既多,但起碼我杯龍眼水都有幾粒龍眼肉食下。咁既價錢係可以接受既。😌
由於間餐廳都有幾廿年歷史,所以裝修相對地舊、但都算乾淨。

泰式雞肉炒金邊粉

香葉辣椒豬肉碎炒飯

2018-08-27
$65 (Lunch)
香葉辣椒豬肉碎炒飯