Restaurant: Dazzling Cafe (The ONE)
Terms & Details:
2014-07-11 4293 views
一年前係台灣第一次食Dazzling Cafe,除左對佢既裝修同店員既打扮印象深刻之外,佢既蜜糖吐司更令我一試難忘。所以一知道佢地會係香港開分店,真係十分期待。通常過江龍都會係香港引起一時狂熱,咖啡弄就係一個活生生既例子。因爲依家仲係試業中,一點幾攞左籌,好快店員就擺個牌出黎話派曬籌,所以想食既真係要早D黎攞籌喇!等等等...等到差唔多四點先有得入,少D耐性都唔得。入面既環境都唔錯,見到有兔仔凳好得意,感覺好公主,但我地卻偏偏被人安排坐出面,真係得個望字。先講飲品:特調冰茶個底有D啫喱,感覺都幾fresh。加勒比綜合水果可爾必思冰沙係台灣飲過,深得我既喜愛,酸酸甜甜,係夏天飲尤其開胃解暑!唔記得呢個叫咩沙拉,鋪左少少芝士粉係面,雞肉幾好食,算係一個不過不失既凱撒沙拉!呢個辣味摩卡意大利麵我真係唔識欣賞,好似係香港限定。食落去辣辣地,苦苦地(因爲加左咖啡粉),而且魷魚圈好少,賣相亦不討好,下次都係唔好亂試新野。千呼萬喚既蜜糖吐司終于黎啦!店員好貼心,等我地影好相之後,細心講解應該點樣切、點樣食。切開一面之後,可以見到中間有一塊塊已經切好既吐司,沾上蜜糖雪糕士多啤梨既吐司,十分鬆脆,比起茶

特調冰茶
加勒比綜合水果可爾必思冰沙
沙拉
辣味摩卡意大利麵
黑色幽默蜜糖吐司
千呼萬喚既蜜糖吐司終于黎啦!店員好貼心,等我地影好相之後,細心講解應該點樣切、點樣食。切開一面之後,可以見到中間有一塊塊已經切好既吐司,沾上蜜糖雪糕士多啤梨既吐司,十分鬆脆,比起茶木既蜜糖吐司好食得多。兩個人食,一件不漏!!

Dazzling Cafe店員服務態度很好,也很貼心(果然訓練有素)。希望可以快D有book位服務啦!

2014-07-07
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
$180 (Tea)
加勒比綜合水果可爾必思冰沙
黑色幽默蜜糖吐司