2017-12-22 1497 views
好耐無見既朋友仔生日,梗係要搵個可以坐耐d,又唔好太嘈既地方坐下傾下計架啦。為左方便住港島同新界既朋友,所以揀左旺角作為集合點,方便大家塔車呢間café都幾特別,職員話小店提供2人至1X人既套餐,岩哂d唔想煩點乜既朋友;而套餐既特別之處係按人頭收費,食物亦都係按人頭準備,所以唔怕唔夠分;小店只有一位職員,由點餐、製作、上菜、收碟一腳踢,所以大家要耐心等候;落柯打都要走出去搵職員,因為佢唔係成日係樓面;由訂枱時間起計限時3個鐘,時間相當充裕;由於要等朋友,加上大家又餓既關係,所以就叫左個小食,食住等特辣燒烤雞肉薯條(小辣) ($50)分量正常,賣相唔錯,不過味道麻麻由於薯條已經淋上燒烤醬,所以已經淋哂、唔脆….唔脆既薯條係大罪呀!!本身燒烤醬微辣帶點酸,仲有熱溶左既淡味芝士,聽落唔錯,但食落唔match。芝士睇到但食唔到味,因為燒烤太嗆味;雞肉同薯條又係唔夾,所以唔推介5人套餐 (每位$118)頭盤-焗法包每位揀一款法包,我就揀左少見既芝士咸牛肉包。咸牛肉分量都算多,加上焗到香脆既法包,好味沙律 – 吞拿魚螺絲粉沙律呢個沙律真係好好食!! 個個都話正~螺絲粉煮到有Al dente,再配上

由於要等朋友,加上大家又餓既關係,所以就叫左個小食,食住等
特辣燒烤雞肉薯條(小辣) ($50)
小辣雞肉燒烤醬薯條
分量正常,賣相唔錯,不過味道麻麻

小辣雞肉燒烤醬薯條

5人套餐 (每位$118)
頭盤-焗法包

焗法包

沙律 – 吞拿魚螺絲粉沙律

吞拿魚螺絲粉沙律
呢個沙律真係好好食!! 個個都話正~
螺絲粉煮到有Al dente,再配上大量既吞拿魚同少許粟米添加口感,混合大量既沙律醬,足以令每條螺絲粉都沾滿沙律醬,完美;

小食-煙肉芝士焗薯皮

煙肉芝士焗薯皮
焗薯皮除左賣相有心思之外,味道都非常正。薯皮焗到脆卜卜,入面配有鹹香既煙肉粒,芝士同煙肉真係絕配~ 又係一道有驚喜既小食!!

小食-蜜糖雞翼
蜜糖雞翼
呢個雞翼焗到個色水好靚,少少焦~ 雞皮好食,甜甜地;雖然雞肉滑嘟嘟,但醃得唔入味

小食-明太子餃子雞翼
明太子雞翼
雞翼脹卜卜好飽滿,頭兩啖味道都OK,但由於明太子鹹味太重,齋食就越食越鹹

明太子雞翼
Pizza-千島海陸風味 (加大至11吋$10)
千島海陸pizza 酥皮底
呢個Pizza唔係平時食開既麵皮底,而係酥皮底,仲要真係好酥架!! 邊食邊跌酥皮

雖然Pizza料唔係貴料,但配上千島醬真係無得輸

主菜-炸雞扒芝士撈烏冬
炸雞芝士烏冬
係六款主菜中,我地覺得呢款比較少見,而且大家都係芝士怪,所以就點左佢
主菜確實大份,炸雞亦有好多件;撈個烏冬果陣 見到好多芝士絲,真心興奮
炸雞芝士烏冬
可惜,呢個烏冬無芝士味,嚴重D講句,根本唔知自己食梗乜醬;另外,烏冬有酸味…

甜品-木糠布甸/朱古力MOUSSE
木糠布甸
木糠布甸只係微甜,cream都算滑身,不過我唔中意食cream又唔中意食mousse,所以感覺麻麻地

雖然食物有D唔岩自己口味,不過整體都算唔錯,有驚又有喜啦
,加上以呢個價錢係其他CAFÉ一定食唔到咁多款野、又咁飽、又坐到咁耐;

題外話,因為呢度只可以post 12張相,所以餐牌另外post
2017-12-18
焗法包