位於長沙灣嘅波希米亞風cafe,紅咗之後成日聽到食評好壞參半,等我 試清楚~由地鐵站行過嚟要一段路,咁啱我 嚟果日落大雨,沿路冇乜避雨位,但好彩係平日,嚟到有位可以即刻入去避避雨~一入去就見到門口打卡位係精心佈置嘅波希米亞風吊椅,無論牆嘅掛飾定地下嘅地氈、旁邊嘅植物都好有heart,啱晒鍾意打卡嘅朋友~上次嚟門口個打卡位燈光麻麻,影相有啲陰陽面⋯今次居然唔同咗!可以影靚相打卡啦🥰成間cafe都有唔同波希米亞裝飾位,而且樓上仲有另一個神秘打卡位!千祈唔好漏咗啊😝枱與枱之間都唔算迫,我坐大枱,有個針織屏風係旁邊幾有feel~𝙁𝙤𝙤𝙙本身覺得佢嘅全日早餐有龍蝦幾吸引,但係原來平日去係冇㗎🥲,唯有嗌其他嘢食啦🍔澳洲和牛野菌芝士竹炭漢堡 $108呢款竹炭burger都幾大個,我同朋友都做唔到淑女,擘大個口咬落去😋塊和牛好厚身,7成熟而且juicy,係一個nice嘅burger~ 薯條係口切,都係脆嘅🥰🦐香煎慢煮紐西蘭牛柳配琵琶蝦 $138牛柳肉質軟腍、多汁,除咗好食,Jenny鍾意佢個presentation! 有晒擺盤,上面仲有南瓜蓉sauce 同埋gravy sauce,配琵琶蝦一流😇🍫自家

由地鐵站行過嚟要一段路,咁啱我 嚟

𝙁𝙤𝙤𝙙

🍔澳洲和牛野菌芝士竹炭漢堡 $108

🦐香煎慢煮紐西蘭牛柳配琵琶蝦 $138

🍫自家製布朗尼蛋糕配雲呢拿雪糕 $58
呢款brownie 插咗支come 喺上邊,似足獨角獸好可愛🦄brownie 係比較nutty 嘅,入口濃朱古力味之餘,有啖啖合桃,好食唔係得個樣😍😋

𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
☕️Boholic secret +$25
其實即係檸啡,本身我唔太好檸啡,原因都不外乎係佢嗰陣又澀又酸嘅味道,但呢杯唔同,冇澀味之餘又唔太酸,易入口,檸啡嘅1st time朋友都可以試吓~

🥭Papaya mango smoothie +$26
木瓜同芒果絕對冇偷工減料,果味濃郁,係夏天嘅一個好選擇~

我見有foodie 都出過幾差嘅食評,但親身試過又覺得ok嘅,嘢食都大份,又唔算貴,打卡位又多,員工都幾有禮貌,仲可以book位~大家去過都不妨留言分享吓你哋嘅諗法~

𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩
門口吊椅