2016-03-24 1855 views
琴日男朋友送咗個特備節目俾我, 帶咗我去好好好高級嘅西餐廳, 啜爆佢 而且仲見埋佢舅父, 緊張到我手騰腳震, 舅父讚我靚女之餘仲話我同男朋友一齊係浪費咗我, 唔係嘅鬼仔峰對我真係好好, 佢為咗証明有幾愛我仲即刻問佢舅父借錢, 鬼仔峰話要將佢呢個第一次送俾我  我特登攞今日放假, 白色情人節要寫我第一篇文,向全世界講鬼仔峰有幾愛我,我嘅第一次又俾咗你 琴晚係舅父請我地食, 六百幾蚊一個餐, 男朋友話要樣樣食物影,仲要記底食物名,食物味道,其實咁貴實好食洋蔥湯係第一次飲,我一直以為西湯係得紅白湯,洋蔥食得多唔係會口嗅咩,舅父叫試我一定要聽話,原來唔口嗅仲有甜味,洋蔥好林,個湯好鹹,貴湯係唔同d,好彩無口嗅唔係我點kiss我男朋友姐姐話佢地專賣黑毛豬,豬食橡果所以d肉好香,仲話可以生d咁食,咪雷我,阿媽教話豬要全熟,舅父反而幫姐姐話黑毛豬要生食,仲幫我叫咗五成熟, 我第一次食生豬肉, 生豬肉唔鞋,好爽滑,有炭烤味, 旁邊焦糖蘋果, 忌廉椰菜,好好味甜品拼盤有三樣, 除咗朱古力我都唔識, 白色又脆又硬, 朱古力有d苦, 男朋友話苦先係上等男朋友同舅父傾大人計, 冷落我呢個小女孩,

男朋友同舅父傾大人計, 冷落我呢個小女孩, 不自覺咁畫咗心心, 好愛佢
一邊飲檸茶一邊畫畫
喺度表明我愛你, 男朋友鬼仔峰

舅父餐飯又貴又好食
Celebration