2023-03-08 1877 views
原本想去荷里活廣場飲茶,諗住啱啱先11點半應該唔使點等,攞咗飛等咗半個鐘先叫咗兩個號碼。😥於是周圍行吓睇吓有冇啲咩其他嘢好食。行到呢度唔使等位,即刻入咗去,坐低睇睇餐牌,見到啲價錢已經少少滴汗😓。兩個人叫咗四樣嘢,兩個前菜、一個點心同一碟炒麵。連茶錢同加一要$440😢,我成日覺得如果好食,貴都唔緊要。不過今次就……回窩肉粗炒竟然係第一個送嚟😓,好彩都算係咁,呢個係今餐唯一okay嘅嘢食。平時食開雞絲粉皮,今日特登試吓麻辣粉皮,原來係伏😓,醬汁唔見得好好味,啲粉皮又唔係好滑。蒜泥白肉仲差,啲肉「嚡熠熠」,下面又係嗰啲粉皮,醬汁少到不得了,䏲相就明㗎啦。最後嚟嘅窩貼,個皮都算okay,咬開佢發現入面粒肉細到你會諗:「點解隻窩貼入面咁空洞洞嘅?」「空氣吞拿魚包」我食過,「空氣窩貼」都係第一次。😥呢餐lunch人均$220,唔單止係貴,仲一啲都唔好食,唔會有下次!

回窩肉粗炒

蒜泥白肉

窩貼

2023-03-05
$220 (Lunch)