在金鐘返工多年, 真的吃到唔知食咩好, LUNCH時間多人就不在話下, 吃外賣的地方也多人及多年也吃了不少, 誰知今天發現了新地點!! 因為前上網寫ESPUMA的食評, 看到竟然有間外賣店在公司附近, 所以今天就去看看~~~星期一的時間就去看看位置, 在海富中心的地方, 雖然在洋服店隔離, 但也蠻易找(如果在附近返工的話), 招牌不算大, 但ESPUMA的LOGO是易看到的, 玻璃上會貼上一星期的款式, 大家就不需要每天去看了, 蠻好的!! 今天去買入內環境一貫作風的精緻, 有很多咖啡產品, 還有兩張小椅小枱在, 可能不是太多人知道這間店所以不算多人~~~LUNCH BOX是三款揀兩款, 像一個便當的取走!! 我選了豬扒及素雞!! 飯盒也有專屬的馬賽克花紙及牙簽~~返公司一打開個飯盒, 比想像中多餸啊, 百味椒鹽豬扒好稔又多, 仲有少少辣椒好野味!! 蒜香西芹炒素雞, 健康的一款, 西芹好爽口, 素雞真係似雞肉片, 連我同事都以為我食咁多肉, 其實係素, 哈哈~~~真係食唔晒好FULL!!!$38在金鐘來說好抵啊, 如果加汽水都只係 $45, 加其他飲品或咖啡類都係$10-$15~~~
$38在金鐘來說好抵啊, 如果加汽水都只係 $45, 加其他飲品或咖啡類都係$10-$15~~~真係覺得找到新的外賣好去處啊~~~^^ 不過, 點解主打西班牙菜的店做中式外賣呢?? 好一個謎~~呵!!
2015-06-25
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$38 (Lunch)