2024-01-06 381 views
新一年要有個好開始 帶咗友人嚟北角嘅呢間西餐廳食返個晚餐☺️ 我哋一人叫咗一份set dinner 有頭盤 主菜同飲品⭐️忌廉蘑菇湯呢個餐湯好特別 店員會喺你面頭將湯倒入裝住蘑菇粒同麵包粒嘅碗入面 湯飲落幾creamy 飲到有蘑菇蓉嘅口感🤪法式鵝肝焦糖燉蛋配田園沙律呢個係比較有特色嘅 所以叫咗嚟試💛 將法式鵝肝焦糖燉蛋配埋旁邊嘅麵包薄脆口感好特別 食到少少鵝肝嘅香味 又有焦糖燉蛋嘅奶油口感🤣 仲有埋田園沙律 咁就唔怕太膩啦香煎鱸魚伴蜆肉忌廉汁呢份鱸魚煎得外脆內軟 魚肉偏紮實 唔會好鬆散🐟 魚肉上面有蟹籽增強口感 旁邊有兩粒蜆 蜆肉鮮甜 魚肉下面仲有薯蓉🥔香烤肉眼扒配薯蓉及小甘筍我哋叫咗五成熟嘅扒 所以肉眼扒入面好粉嫩 肉質好易切開🐮 唔會韌 配燒汁食又得 點芥辣又有另一番嘅滋味🙊飲品最後嘅餐茶揀咗熱咖啡同熱奶茶 兩杯嘅奶都係分開上嘅 想落幾多隨個人喜好😺呢間餐廳部分嘅窗口位係有海景㗎 加上店員服務都幾殷勤 會留意到客人嘅需要 係個愉快嘅用餐體驗😚

法式鵝肝焦糖燉蛋配田園沙律
法式鵝肝焦糖燉蛋配田園沙律