2023-11-02 1220 views
北角名物- 人人和平提到人人和平 相信好多區內既居民都一早試過佢地泡制既燒味,特別係佢地既傳統柴燒燒鵝同肥叉燒。今日午飯時間經過北角 聽講佢黯然銷魂飯好出名 不過就同友人一行三人 唔夠quota 食隻燒鵝所以放棄左食燒鵝 而選擇左午飯套餐既黯然銷魂飯!果然名不虛傳, 有肥叉燒同瘦叉燒選擇加上兩個荷包蛋 仲有少少蔥花 真係完全配合左多年食神嘅黯然銷魂飯 真係好黯然 真係好銷魂我個人比較喜歡肥叉燒,因為人人和平出名肥叉燒入口即溶, 講真 強烈建議大家真係減少一次肥,因為真心好食,但係唯一缺點 就係佢嘅飯太多 建議胃口細嘅朋友仔 叫少飯而友人就揀左叉燒燒腩仔瀨粉燒腩仔就外脆內暖 真係好想問佢攞食譜點樣整呀 🥹🥹🥹建議大家有機會試埋佢既晚市 聽講仲多選擇🥰評分:8.5/10
北角名物- 人人和平

而友人就揀左叉燒燒腩仔瀨粉