唔講唔知,日式超市裏有美食廣場,不只是有日式食物,也有不同菜式嘅美食,例如最近新開的這間刀削麵館。餐牌上都包羅萬有,湯頭、麵種和拌麵醬都可以揀。🐄🍜 沙茶牛三寶湯麵 (HK$70).三寶有金錢肚、牛筋、牛肉,可以一次過食晒3款食材,金錢肚爽脆、牛筋軟腍、牛肉滑口,樣樣都好入味.牛骨湯,牛味濃厚帶有少少胡椒辣味.上海麵軟身但不會腍晒一pat pat㗎!🐖🍜 豬三寶湯刀削麵 (HK$72).三寶有豬耳、腩肉、豬大腸。豬耳爽脆、腩肉薄切所以不會食到好肥嘅感覺、豬大腸厚切、乾淨和軟滑.豬骨湯,濃郁的骨膠原,美味😋.轉咗刀削麵,厚度剛好,軟身掛湯,口感幾煙韌👍🏻🐓🍜 慢煮嫩滑手撕雞熱拌刀削麵 (HK$50).拌麵醬揀咗焙煎胡麻,巳撈勻,令每條麵都有麻醬,拌刀削麵比湯麵的口感更煙韌.幾特別係把配菜 (配溏心蛋、青瓜絲、油蔥酥、蔥花、芫茜)放在便當盒的不同間隔,感覺好豐富呀!🥤可樂 (跟餐 +HK$6)*🍑🍵 白桃果冷泡茶 (跟餐 +HK$12).香濃白桃水果味,清新的,但我覺得味道偏甜

餐牌上都包羅萬有,湯頭、麵種和拌麵醬都可以揀。

🐄🍜 沙茶牛三寶湯麵 (HK$70)
.牛骨湯,牛味濃厚帶有少少胡椒辣味
.上海麵軟身但不會腍晒一pat pat㗎!

沙茶牛三寶湯麵

🐖🍜 豬三寶湯刀削麵 (HK$72)
.豬骨湯,濃郁的骨膠原,美味😋
.轉咗刀削麵,厚度剛好,軟身掛湯,口感幾煙韌👍🏻

豬三寶湯刀削麵

🐓🍜 慢煮嫩滑手撕雞熱拌刀削麵 (HK$50)

慢煮嫩滑手撕雞熱拌刀削麵

🥤可樂 (跟餐 +HK$6)
🍑🍵 白桃果冷泡茶 (跟餐 +HK$12)
.香濃白桃水果味,清新的,但我覺得味道偏甜

白桃果冷泡茶

2023-09-05
$70 (Lunch)
慢煮嫩滑手撕雞熱拌刀削麵
白桃果冷泡茶