聽朋友講中環開左間少貴但好好食既拉麵🍜今朝上完堂就約左🙎🏻‍♂️去食😄(咁早起身上堂要慰勞下自己麻haha)店舖裝修以深色為主都幾靚,有bar枱有二人枱,坐得舒服,可以面對面食野傾計除左拉麵🍜,佢有10幾款小食,仲有肉+海鮮串燒🍢! 以拉麵店黎講都算幾多野食😍我地叫左碗<金鶴雞白湯沾麵🍜>一齊食雞白湯口感好柔滑同有dd泡既味道鮮甜有雞味,清清地咁,唔係超濃雞味會膩果種湯👍🏻由於佢個湯係微黏,所以都好掛湯,好好味😋有雞肉🐔同豚肉🐷叉燒各2片雞肉質感超特別,佢以低温慢煮既,肉質腍軟得黎有d爽口,完全唔似平時d烚雞肉。食落味道有淡淡雞味,我覺得唔駛沾個湯已經好好食,咁先食到佢個味道同口感😁個豚肉係半肥瘦,肥肉有油脂香,唔會感覺好油膩,由於佢係薄叉燒,我成塊食晒唔駛驚肥haha我地見poster有介紹厚燒鰻魚,賣相好吸引😍我地叫左一串,即叫即燒! 鰻魚真係幾厚,咬落好juicy啖啖肉,有少少皮脂好香我地仲叫左<日本明太子雞翼>同埋<煎日式餃子🥟>雞翼皮熱辣辣好香脆,裡面既明太子塞到脹卜卜,味道dd辛辣,有燒香雞味同時有明太子既鹹香,調味岩岩好😋。
聽朋友講中環開左間少貴但好好食既拉麵🍜

我地叫左碗<金鶴雞白湯沾麵🍜>一齊食
雞白湯口感好柔滑同有dd泡既
味道鮮甜有雞味,清清地咁,唔係超濃雞味會膩果種湯👍🏻
由於佢個湯係微黏,所以都好掛湯,好好味😋
有雞肉🐔同豚肉🐷叉燒各2片
金鶴雞白湯沾麵

我地見poster有介紹厚燒鰻魚,賣相好吸引😍
浦燒活鰻魚串

我地仲叫左<日本明太子雞翼>同埋<煎日式餃子🥟>
雞翼皮熱辣辣好香脆,裡面既明太子塞到脹卜卜,味道dd辛辣,有燒香雞味同時有明太子既鹹香,調味岩岩好😋。 暫時係我食過最好味既明太子雞翼
日本明太子雞翼

餃子🥟都幾大隻而且皮薄,少少濕潤唔駛驚熱氣🙈沾埋個醬汁幾好食
煎日式餃子

呢度可以食拉麵🍜之餘仲有高質好味既小食,都係第一次🙈 下次黎要食鰻魚飯! 😍

2019-05-04
$144 (Lunch)
金鶴雞白湯沾麵
浦燒活鰻魚串