1K
2018-02-10 604 views
同其他朋友講今晚去食芝士雞煲,十居其九既反應都係話仲有人食既咩,一般般咋喎講真,我都只係係佢一開鋪,仲係得長沙灣店嗰陣食過兩次,但我覺得兩次都好好食所以見依排凍冰冰就即刻book嚟再食,冬天打邊爐/食雞煲已經係人生一大樂事,芝士雞煲簡直係將幸福昇華都差唔多成兩年無去,原來已經搬左鋪位雖然新開左好多分店,位置都比較方便,但有種情意結,就係要食就要去第一間開鋪嗰間所以就同朋友放工之後入左嚟長沙灣一入到去,感覺完全唔同我印象中明明係好逼既,但依間好闊落,每張枱都隔得好遠,仲有卡位坐好驚喜,坐得好舒服無論一大班人定兩口子嚟食,都可以坐得舒舒服服坐底就無謂諗咁多,兩個人就嗌左個細既芝士雞煲先真係太耐無食,連佢個整法變埋都唔知😂😂等啲芝士溶左就食得芝士好好味😭😭我覺得就咁食都唔會太漏雞件大大舊又多,絕對係三個人既份量嚟依個整法食落有少少韓式既味道,我覺得芝士比以前更加濃郁同好食媽啊,咁凍嚟食,真係每啖都好幸福😭連加湯打邊爐都係加芝士湯就咁飲,我都覺得好好味😂我個人就覺得唔算漏,啲芝士味道適中朋友都係食到後半,先覺得頗漏,所以女仔嚟既話,要好好衡量嗌幾多嘢食唷我地就嗌多左四樣嘢食嚟打邊爐雪花肥牛($

都差唔多成兩年無去,原來已經搬左鋪位
所以就同朋友放工之後入左嚟長沙灣

一入到去,感覺完全唔同
好驚喜,坐得好舒服

無論一大班人定兩口子嚟食,都可以坐得舒舒服服

坐底就無謂諗咁多,兩個人就嗌左個細既芝士雞煲

黃金芝士雞煲

真係太耐無食,連佢個整法變埋都唔知😂😂

等啲芝士溶左就食得
芝士好好味😭😭我覺得就咁食都唔會太漏
雞件大大舊又多,絕對係三個人既份量嚟
媽啊,咁凍嚟食,真係每啖都好幸福😭

連加湯打邊爐都係加芝士湯
就咁飲,我都覺得好好味😂我個人就覺得唔算漏,啲芝士味道適中

我地就嗌多左四樣嘢食嚟打邊爐

特級雪花肥牛

雪花肥牛($128)

點可以唔嗌打邊爐既好拍檔肥牛
擺盤擺得靚,已經贏左唔少分😂夾上嚟又唔會痴住一舊舊,每片都差唔多厚薄
食落牛味重,唔算太肥,配埋芝士真係食到停唔到

午餐肉

午餐肉 ($22)
朋友既至愛-午餐肉😂午餐肉同芝士又係好朋友嚟,加埋一齊點都好食

手打墨魚丸

手打墨魚丸($68)
食落幾彈牙
同一般任食邊爐既墨魚丸完全無得比

響鈴

響鈴($48)
依個同芝士雞煲真係超級好友😭😭一浸落去就吸晒啲芝士,再咬落去,啲芝士就入晒個口,真係幸福既感覺😭😭😭

兩個人埋單五百蚊左右,食個特別既雞煲嚟講,都算可以接受
環境坐得舒服,職員服務都唔錯
份量唔少,叫多啲人嚟就可以試多啲唔同款
最最最重要就係佢依家個芝士真係好好味😭濃郁得嚟,食得多都唔會漏
短期內,趁天氣仲凍一定要捉朋友再嚟過

平日夜晚嚟都full晒,要記得book枱,我地兩個人都可以坐四個人既卡位,坐得舒服啲
2018-01-31
黃金芝士雞煲