2016-04-17 606 views
自上次後,一直對小甜谷充滿好感,好想再去食多次,不過因為CHICKEN一直唔得閒所以擱置左,有位朋友話一直想去試下,所以即刻約定佢XD滿足下我既個人食慾~好多菜式都好吸引呢~歐陸簡約既門面設計,比人一種清新甜蜜蜜既感覺~我亦好開心可以再次入谷去覓食,一於食盡佢! 環境當然都係走簡約風,牆上既公仔壁畫充滿童真,係一次愉快既用餐~ 餐牌上有好多唔同既菜式,主菜同甜品都一樣咁豐富! 溫泉蛋黑松露卡邦尼意大利麵,黑松露既份量唔算太多,可以稍作調味,而意粉既口感creamy,味道係濃濃既卡邦尼香,軟滑溫泉蛋令意粉更滑身,煙肉同野菌既份量都幾多,口感層次都好高,而且卡邦尼係我既至愛~ 韓式咖哩蜜糖豬仔骨配薯條,朋友竟然嗌左全份既份量,實在有啲過頭!豬仔骨肉質爽韌,偏乾身。而醬汁既配搭,味道甜得黎又帶惹辣,口感好豐富!另外伴既薯條比較幼長,食落香脆可口,不過炸得有少許窿,感覺較heavy 抹茶牛奶,螺旋既拉花,充滿抹茶甘甜同牛奶既香濃,會飲到少少抹茶既粉末,粉末會帶抹茶既澀,濃度同甜度都把握得好!可惜擺涼左味道就昃有偏差,味道變得偏甜。紅果樂,朋友既飲品,只偷飲左幾啖xd味道好freah唔會假,草莓
自上次後,一直對小甜谷充滿好感,
有位朋友話一直想去試下,所以即刻約定佢XD
滿足下我既個人食慾~好多菜式都好吸引呢~
歐陸簡約既門面設計,比人一種清新甜蜜蜜既感覺~
我亦好開心可以再次入谷去覓食,一於食盡佢!
餐牌上有好多唔同既菜式,主菜同甜品都一樣咁豐富!
溫泉蛋黑松露卡邦尼意大利麵
韓式咖哩蜜糖豬仔骨配薯條
韓式咖哩蜜糖豬仔骨配薯條,朋友竟然嗌左全份既份量,
抹茶牛奶
抹茶牛奶,螺旋既拉花,充滿抹茶甘甜同牛奶既香濃,
可惜擺涼左味道就昃有偏差,味道變得偏甜。
紅果樂
紅果樂,朋友既飲品,只偷飲左幾啖xd
味道好freah唔會假,草莓香之餘會帶少少菠蘿果肉,上面果個乳酸cream都好正!
朱古力心太軟
朱古力心太軟,心太軟既外層偏軟熟,如果硬身啲更好,
流心效果唔錯,朱古力既甜度亦適中,另外有雲尼拿雪糕可以中和番個味道~
法式梳乎蛋多士配鮮果及雪糕
法式梳乎蛋多士配鮮果及雪糕,要先預告一下,如果你地冇兩個胃就要小心衡量了xd
依個甜品好飽膩,但口感同味道都very good!梳乎蛋多士口感軟淋,似啫喱又似蒸蛋,
兩種質感既中間點,再加上同佢super match既焦糖漿,甜中帶軟滑,不過會偏膩~
如果冇兩個胃既人,只嗌依個做甜品已經好足夠囉~
溫泉蛋黑松露卡邦尼意大利麵
抹茶牛奶