Hiring
$15,500-$21,500
$16,500-$25,000
See All 5 Jobs
2015-01-26 2861 views
自從上次來了這裡試餐後,一直都想帶友人來這裡走一轉午餐的旅遊,剛好星期日要到葵青區辦事,就有藉口到牧羊少年走一轉,今次都係選室內,環境大至相同,但午市比較熱鬧,友人同樣像大細佬般到處參觀,拍照,我就安安靜靜地在選餐 今次叫左兩個set,吞拿魚蕃茄芝士菠菜雲吞,同煙三文魚鮮菌忌廉意大利麵,先來雜菜湯,友人同我都覺得太淡而包包就有兩款,一款是蕃茄包,食落有少少蕃茄味,另一款是黑糖包,甜甜地,可不同牛油吞拿魚雲吞是配朋友至愛的蕃茄醬,混合芝士菠菜雲吞做成,醬汁做得好好,夠濃茄味,每一口都食到吞拿魚,雲吞我同朋友研究過,應該是包入菠菜同芝士,因為有芝士香,很好的組合,而煙三文魚忌廉利大利麵,三文魚同樣好足料,有魚味,忌廉好creamy,意大利麵不太硬,蘑菇適量,都不比雲吞差,兩款剛好一紅,一白配搭,哈哈甜品叫了個心太軟,朋友喂食,見有雪糕,就選了個比利時之戀,兩者都是兩球雪糕,不用爭,平分好了,心太軟夠濃朱古力味同流心暖暖的,加埋雪糕,剛好,唔膩而比利時之戀送到來,真係整個人寒了一寒,太……大碟,窩夫好多,身為男仕的我,唯有負責任,食左三大大大件,比利時之戀,是窩夫混埋雪糕,曲奇餅,有少許過
今次叫左兩個set,
雜菜湯
而包包就有兩款,一款是蕃茄包
,食落有少少蕃茄味,另一款是黑糖包,甜甜地,可不同牛油
吞拿魚蕃茄芝士菠菜雲吞
雲吞
入面應該係波菜混芝士
煙三文魚鮮菌意大利麵
三文魚很多
心太軟
好流心
而比利時之戀送到來,真係整個人寒了一寒,太……大碟,窩夫好多,身為男仕的我,唯有負責任,食左三大大大件,比利時之戀,是窩夫混埋雪糕,曲奇餅,有少許過甜,太多曲奇,oreo出名好甜的曲奇呢
,但石板街雪糕好好食,吃完,真的晚上都可不用吃其他食物
好豐富的比利時之戀
四大件
餐飲我都係同上次一樣要了泡沫咖啡Cappuccino,仍然拉花一流,咖啡奶香濃滑,
Cappuccino
友人要了杯奇異果青瓜奶酪,好似話奇異果多過青瓜味咁lor
奇異果青瓜
,今次入座,店員忘了提醒兩小時用餐,到了最後半小時才提醒快到用餐完結時間,那時真時覺得有種光陰似箭的感覺
,旅程就咁要完結,又唔知幾時再出發,哈哈
Other Info. : 記得用餐兩小時,同要出收銀處落單
2015-01-25
$150 (Lunch)
吞拿魚蕃茄芝士菠菜雲吞
煙三文魚鮮菌意大利麵
Cappuccino
  • 煙三文魚鮮菌意大利麵,
  • 心太軟