2019-08-18 1200 views
今次貪方便在一次係屋企隔離嘅越南餐廳食晚餐結果都係遇到同一個女侍應而且對佢嘅印象就再更差。話說屋企人諗住問個女侍應關於支辣醬太稀嘅問題個女侍應多次拒絕過嚟而且好嬲咁樣講:等一等啦我見到而家唔得閒ok?。其實嗰陣時完全唔多人都只係講緊可能五張枱咁多雖然係得佢一個女侍應但完全唔會覺得係好忙好辛苦尤其是以我做過餐廳,咁結果個女侍應就攞多一支辣椒醬咁當然成件事錯曬啦因為本身係諗住問點解辣椒醬咁稀但佢就以為我哋覺得辣椒長唔夠, 真心顧客嘅感受都應該要理一理就並唔係一意孤行自己覺得係點樣就點樣。一唔使送菜嘅時候就不斷玩手機同埋播音樂都唔緊要但係完全冇理客人又係唔知乜嘢一回事最重要係長期都黑面呢一下已經令到人哋嘅觀感好差咁今次就試咗蝦膏海鮮炒飯其實啲飯一嚟到我同屋企人都有個問題,就係完全問唔到或者食唔出有蝦膏嘅?其實好懷疑只係普通嘅海鮮炒飯,連一粒帶子或者一個青口甚至一塊魚都冇就只係得蟹柳同埋魷魚咁抵唔抵食呢一樣野就真係見仁見智啦但真心如果見到呢一個女侍應大家一定要沉住氣俾佢招呼

2019-08-17
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 牛油雞翼