2012-10-13 118 views
聽朋友講依度既咖啡好好飲見有時間就來地點都幾耐搵,用GOOGLE MAP睇住跑(因為果時已經5點幾)到店已經身水身汗,搵個角落坐低店的格調不錯,很舒適,即使多人也不覺逼點了一杯ESPRESSO來到,CREMA不錯,基本需要的三隻色都有齊味道亦不錯飲完espresso,見仲有時間,再點了杯Single orgin初初選的有點吃力,因為種類不多好彩Barista給我介紹了(諗諗下佢咪係今年第二名!!!!)Barista的知識相當豐富 本身點了Yirgachefee,但冇貨,Barista清楚講出了Yirgachefee的味道,近年既發展,連處理方法都一一介紹最後我點了巴西,本身我對巴西既豆都冇咩期待點知來到,飲落去好Clean,朱古力味強,而且好Smooth,aftertaste亦相當不錯不過飲落似用aeropress沖(不過aeropress都係好野,初初唔鐘意,而家好鐘意)最後埋單!!!50蚊!!!!抵!!!
聽朋友講依度既咖啡好好飲

見有時間就來

地點都幾耐搵,用GOOGLE MAP睇住跑
(因為果時已經5點幾)

到店已經身水身汗,搵個角落坐低

店的格調不錯,很舒適,即使多人也不覺逼

點了一杯ESPRESSO

來到,CREMA不錯,基本需要的三隻色都有齊

味道亦不錯

初初選的有點吃力,因為種類不多

Barista的知識相當豐富

最後我點了巴西,本身我對巴西既豆都冇咩期待

最後埋單!!!50蚊!!!!抵!!!
Other Info. : 豆的方面由於要做生意,可能不是特別的豆,但勝在Barista功力強,沖出來的咖啡,是很好的
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
  • Single orgin