今次其實係第二次黎食,因為上一次黎食時,覺得個水準一般般,所以比多次機會 希望試得出佢真正既水準。一黎到座左冇幾耐 日本人侍應姨姨就介紹3款唔同size既生蠔。因為係時價,唔同日子唔同價錢,細size$48,中size$108,大size$18x。上次食大size時覺得有種澀澀地既味道,唔係太鐘意,所以今次叫左細size黎食。今次細size生蠔一食落去好鮮甜,口感滑順,食到蠔既creamy既質感食蠔真係好睇運氣,好似大size以為會好食,冇諗過其實細size更好食第二道菜係 牡蠣豬肉串燒,味道都一般般,同出面食既味道一樣。佢最特別既係佢右下角既味噌,辣辣地有d 柚子味,但混合埋一齊食同個串燒又唔係特別夾🤔第三道菜係 特大吉列蠔,本人同男朋友推薦。吉列蠔炸完 理應會系炸既過程流失部份水份而縮水,但佢炸完重大隻過佢最大size既生蠔,而$68有2隻,大size生蠔要$18x,我地當然叫左4隻黎慢慢食。一咬落去d蠔汁流晒出黎,雖然今次佢炸得厚左少少,但蠔都係好大好好食第四道菜係 Kagura彩虹魚生飯,係今餐最失望既主食,只適合用黎打卡。比張相大家睇左先。第一層係魚生,第二層係山芋泥,第三層

上次食大size時覺得有種澀澀地既味道,唔係太鐘意
,所以今次叫左細size黎食。
生蠔

牡蠣豬肉串燒

第三道菜係 特大吉列蠔,本人同男朋友推薦

特大吉列蠔

一咬落去d蠔汁流晒出黎
,雖然今次佢炸得厚左少少,但蠔都係好大好好食

第四道菜係 Kagura彩虹魚生飯,係今餐最失望既主食
,只適合用黎打卡。比張相大家睇左先。
Kagura彩虹魚生飯

第一層係魚生,第二層係山芋泥,第三層係海藻莖。

佢唔係一般滑潺潺,係超絕頂級滑潺潺!!!
我平時每日食開納豆,有時癲得黎鐘意 納豆+山芋泥+秋葵+日本生雞蛋 一齊撈飯食 我自己本人都頂得順🤪。
但佢係成個餐有90%都係滑潺潺,而好難將d飯同餸撈混一齊,就算撈勻左,視覺上會似嘔吐物,而口感都叫人唔知點食好🥲
食完時,我見隔離枱都有點黎食,情況都係一樣,唔知點落口😂。
唔鍾意呢種口感絕對唔好叫!!你100%會後悔的,呢個價錢可以系出面食到更好既魚生飯lo!

最後一道菜 係牡蠣忌廉意粉
佢係一碟一般般既意粉。唔會話意粉都有蠔味果種,只係意粉忌廉好creamy,唔推薦,叫其他日本菜式會好d🤔
牡蠣忌廉意粉

總括而言,水準唔穩定,品質就一般般🤔。生蠔喱樣就好睇你當日既運氣好唔好,個人推介叫細中size。
最推薦你地叫吉列蠔,因為真係幾好食😋,雖然今次炸皮就厚左d。
另外魚生飯就係只適合用來打卡,味道就真係難食。以味道為主要既食客,強烈唔建議你地點,會超級後悔

另外題外話,當日無論係日本人或香港人侍應都超好服務態度,我比5星星😊。
但唯獨Bar枱其中一個師傅態度黑晒面,真係有d黑人問號。成個豉油樽飛埋黎 只係講左一句「sor」抹左張枱一下,之後咩都唔理繼續黑面😦,心諗 你咁唔想做野 就返去廚房做,唔好系bar枱影響食客心情🙃。
反而係另外一個師傅見到,再同我地講唔好意思,再叫侍應黎抹返好張枱。
服務態度真係好影響食客下次會唔會再光臨,你咁既態度,真係趕客走。
生蠔
  • 特大吉列號