2023-12-27 179 views
用餐時間(3:10pm tea)follow@wojengyea/@wo!正嘢 for more food info🐒 支持我哋發掘更多美食 😋豉油王魷魚鬚炒油麵 🍝呢個下午茶菜式喺其他餐廳少見,點都要試試佢。油麵炒得好好食,熱辣辣又夠味,勁多魷魚🦑(起碼有15至18嚿),食完之後變咗做魷魚人lol。師傅落咗洋蔥🧅、蔥、芽菜落去炒,成件事冇咁寡。見佢落咗隻蛋去炒🍳,可惜成隻蛋炒到燶哂,而且吸晒啲油,膩到食唔落口。🗑️食頭兩啖還好,食多幾口覺得都幾油,食完發覺成隻碟底都係擸擸令。🍽️茶水☕杯奶茶中規中矩,茶味都算香濃,但偏向苦澀嗰隻,飲完條脷會苦。個人偏向鍾意奶味較香濃嗰隻奶茶,要比例適中,攞個平衡先會滑。餐廳氛圍兆康苑都算係一條舊屋邨,估呢間嘢都有返咁上下歷史(俾錢時候問老闆佢又講唔出😂)。地下懷舊地磚,簡樸裝修同我之前2005年嚟食嘅時候一樣,當年往事,回憶湧現。🎈
用餐時間(3:10pm tea)
豉油王魷魚鬚炒油麵

豉油王魷魚鬚炒油麵 🍝

茶水☕
餐廳氛圍
2023-12-12
$38 (Tea)