朋友話想食上海野, 不過銅鑼灣區選擇都唔係好多, 最後揀左好多年都無食過既金滿庭,印象中佢個小籠包係幾好食的😚。今日早左12點前已黎到攞位, 估唔到都幾多人等, 仲有好多遊客~~~不過佢地方都幾大,坐得幾舒服。茶都有好多款選擇, 一場黎到揀左平時好少飲既龍井, 個味又幾清喎✨雞絲粉皮($80): 其實佢個價錢都唔平, 但好彩都都算大碟。佢個花生醬味唔夠濃同香, 粉皮亦唔算彈口, 質素平平。✨炸醬拉麵($68): 呢個麵好腍~唔似拉麵, 無咩咬口, 而且肉醬味道偏濃, 一般般。✨一口小籠包($68): 小籠包還是必食項目, 皮薄多汁, 如果可以再熱D 就更加好👍 可能自拍得太耐凍左🤣✨豆腐三文治($70):  講真係幾揾笨, 但我就係果個阿笨😏佢個名同外形係幾過癮~~引到我想試🙈雖然好簡單但真係幾好食, 凍豆腐好滑, 入面有肉鬆, 薑蔥, 菜甫~~好開胃同清新~~不過就真係唔係幾抵食~自己整都整到 (不過我都係D 懶人, 應該都唔會整😂)✨樟茶鴨($108/半隻):  👍好大碟, 3個女仔KO唔到要打包~~~大家一致覺得呢個最好食, 個鴨好咸香食落啖啖肉, 點埋個酸辣汁更加開胃~, 而且
印象中佢個小籠包係幾好食的😚。

不過佢地方都幾大,坐得幾舒服。

2086 views

一口小籠包

豆腐三文治

, 而且伴碟饅頭幾鬆軟同cute~~
樟茶鴨(半隻)
價錢黎講都唔算平, 不過佢午市唔限時, 可以坐好耐都OK~而家加水都好快
不過野食黎講就未有令我留下好深刻既印象
一口小籠包