OPPA Coffee Bar Restaurant

約左朋友喺尖沙咀食飯,但唔知食咩好,就用openrice睇,之後朋友話想食呢間之後我地叫左個蜜糖牛油炸雞,泡菜煎餅同 熔岩蛋漿飯首先係熔岩蛋漿飯,我個人其實覺得同飯意差唔多,都幾好食~個oppa會行黎幫你燒啲蛋,但係有少少美中不足嘅係,個Oppa燒蛋嘅時候燒到隻蛋有啲過熟,然後就用熟左嘅蛋同芝士mix個泡菜炒飯,呢樣係有少少扣左分,因為本來以為會用蛋漿炒.......之後係泡菜煎餅,呢一道菜其實我之前淨係喺韓國食過,今次係喺香港第一次食。味道都幾還原,係幾似韓國食嗰啲,但係佢冇韓國咁香脆,冇咁香口。呢間嘅煎餅有少少淋,雖然口感係差啲,但味道係真係唔錯!最後係蜜糖牛油味炸雞,我地叫左一份full嘅share, 喺炸雞下面仲有啲蜜糖薯條!其實overall都幾好,但係!佢嘅蜜糖唔係純蜜糖!因為我本來prefer 係純蜜糖味,但好似係有少少果jam味,我諗佢用左果糖黎整... 所以就好似一個新口味咁。 不過不失,雖然我個人比較鍾意傳統蜜糖味,但mix左果糖其實係中和左炸雞嘅油膩感,令到我地唔會咁易食濟~因為拍左片就無咩影相,所以下面啲相係喺影片度cap出黎🙈我覺得overall都幾好食,op
之後我地叫左個蜜糖牛油炸雞,泡菜煎餅同 熔岩蛋漿飯

因為拍左片就無咩影相,所以下面啲相係喺影片度cap出黎🙈

我覺得overall都幾好食,oppa們仲會喺你賣單嘅時候送啲糖仔比我地食!啲糖係真係好食!然後我地走嘅時候仲有人排隊等位,睇黎呢間真係出左名唔錯!

泡菜煎餅
泡菜熔岩蛋漿飯