今次嚟到中環搵食,經過呢間來自加拿大嘅法式可麗餅專門店,起門口見到師傅喺度製作法式可麗餅好似好好食咁,俾佢吸引咗入去來個浪漫既法式晚餐💖佢喺香港有三間分店,之前喺尖沙咀食過甜既可麗餅,印象好好食,今次我地想試個鹹嘅,我哋揀左兩個dinner set是日餐湯餐湯用咗好多西蘭花去煮,好濃郁嘅西蘭花味,味道幾清新,再加入咗好多忌廉,好棉滑,幾特別既一款湯品!沙律小食新鮮既火箭菜再配埋洋蔥🧅士多啤梨🍓藍莓🫐和大量黑醋,好清新好健康,係個好開胃既前菜!香煎三文魚 $278三文魚煎得岩岩好,皮脆肉嫩,好好食😋!三文魚魚肉好爽滑同埋好新鮮,入口即溶,點埋個牛油汁好正!唔會好Heavy!油封鴨配格魯耶爾芝士 $198呢個可麗餅配搭好驚喜,冇諗過鹹食嘅可麗餅都咁好食!油封鴨燉得啱啱好好嫩滑,個餅底都好好食薄得來好奶滑,蛋香味好濃,配埋個鴨肉和鹹香既芝士令個口感煙煙韌韌,好好味😋好難忘既味道!latte ☕️個咖啡好好飲!因為師傅落咗好多奶(半杯奶)令到成個咖啡個奶香味好濃烈好滑口,咖啡豆個豆味都好易入口,作為最後一個菜式絕對完美嘅句號。

香煎三文魚

香煎三文魚 $278