2018-12-02 151 views
今日係MOKO睇完翠絲,諗住係商場食野啦。點知周圍都勁多人,間間餐廳都有排得。唯有出去食啦,見到有間唔太起眼嘅拉麵,就入咗去試。我叫咗碗地獄拉麵,佢寫係豬骨湯底,但飲落又唔辣又唔入味,一般般啦。叉燒有火炙,但好似淨係燒到啲邊,燒唔到中間嘅脂肪,變咗唔三唔四咁。隻糖心蛋蛋睇落真係幾靚,但食落超凍,我就覺得麻麻地喇。麵嚟講呢到係用粗個種拉麵,麵就正正常常咁,但就唔太掛湯。成個拉麵整體嚟講就好一般~而呢個一般嘅拉麵盛惠八十幾蚊,呢個價值真係可以食一個更好嘅拉麵。另外,呢間餐廳係收加一嘅,但除咗落單之外,麵又自己拎咁😂所以就⋯⋯ 環境方面,其實有時覺得開放式廚房個感覺唔係幾好,因為個廚房個感覺唔太乾淨,又見廚師切完生野用同一把刀切熟野⋯

2018-12-01