茶介真係好平好平,估唔到先$3,就得普洱同鐵觀音。職員都好nice唔會好似好多點心舖伙記呀串串貢唔理人,仲聽到啲姐姐同其他客講,點落單會化算啲😂🍼 千絲酥炸奶出邊勁脆卜卜,入邊超軟綿綿,我溶了,好好食,第一次食到好食嘅炸奶,不過油味都係有啲重🦐 銀津蝦餃皇飲茶必嗌,蝦就淋左啲,勝在皮薄,應該蒸耐左,味道岩岩好唔會咸唔會重口🍞 芝麻流沙西多士明明就係芝麻糊西多,我要叫佢比匙羹我食,呢個係佢噱頭,但試一次就夠,西多啲油膩味有啲重,不過爆漿係幾震撼另外仲有奶黃流沙西多士,不過食奶黃嘅話,好似嗌流沙包會正啲🥟 銀津上湯炸粉果 $30唔知正宗係咩味道,係覺得呢間炸粉果好食過陸羽茶室,但似炸蝦餃多啲,入邊全蝦,啖啖蝦,豬肉都無溝😮🍮 蓮蓉西米焗布甸 $27西米焗布甸真係好少好少好少見啦,都得啲勁懷舊嘅酒樓先見過,應該係有認知中嘅第一次食,都幾甜,但又幾過癮幾得意,雖然黃禁禁,但口腔會殘留啲奶皇包蓮蓉包味,好食咩啲咩布甸包🤣
茶介真係好平好平,估唔到先$3,就得普洱同鐵觀音。

🍼 千絲酥炸奶

🦐 銀津蝦餃皇

🍞 芝麻流沙西多士

另外仲有奶黃流沙西多士,不過食奶黃嘅話,好似嗌流沙包會正啲

🥟 銀津上湯炸粉果 $30

🍮 蓮蓉西米焗布甸 $27