2017-09-27 166 views
尖沙咀食嘢貴,尤其係旅遊景點,仲要喺海邊,真係食咩都貴⋯⋯Shopping行到腳痛、海邊慢步曬到出汗嘅時候,嚟Deli and Wine坐吓、飲吓嘢、休息吓就最好不過!店內有免費飲用水自取,衰啲講句,真係有人可以唔要面到入去拎杯水就坐住涼冷氣,如果你面皮夠厚都可以咁做,冇人會趕你走。不過嚟得我都見議大家叫返少少嘢食,因為真係唔貴,而且都幾好味😋哩個芝士牛肉漢堡入面塊牛肉細左啲,不過幾香牛肉味,中間仲夾咗生菜同蕃茄,食落健康又唔會口乾。薯條粗身,上面灑上辣味香料,有啲似Shake Shake薯條,味道唔太濃,唔會搶走薯仔嘅味道。店內有兩個雞飯,一個30幾蚊雞扒飯,一個60幾蚊咖哩雞飯,我唔知有幾大分別,但想食咖哩,就叫咗哩個貴一倍嘅飯嚟食喇。一嚟到就見到面頭滿滿炸蒜,I like it👍🏻咖哩加入洋蔥同蕃茄等材料煮成,酸酸地又夠香夠惹味,真係好好食,推介!!!之後我見到隔離叫咗30幾蚊嘅雞扒飯,我終於知道有咩對比。碟嘢一眼望去係幾大碟嘅,但就有啲茶餐廳風格,淨係個碟都輸晒,雞扒都睇落似煮好咗好耐,翻熱到淋晒,配菜都似家庭式西餐配菜,雜菜一堆亂放,望落去真係只值30幾😂所以話,唔好貪平,不

之後我見到隔離叫咗30幾蚊嘅雞扒飯,我終於知道有咩對比。碟嘢一眼望去係幾大碟嘅,但就有啲茶餐廳風格,淨係個碟都輸晒,雞扒都睇落似煮好咗好耐,翻熱到淋晒,配菜都似家庭式西餐配菜,雜菜一堆亂放,望落去真係只值30幾😂所以話,唔好貪平,不過唔知會唔會其實係好好食嘅呢?

啊,差啲忘記講返句,店裡面客人都習慣大聲講嘢,如果想靜靜休息嘅話就Bye Bye喇🤣