2020-02-19 118 views
牛大人雖然已經開咗一段時間,但係要食嘅話唔訂位其實都有啲難度,所以今次一個月前已經喺網上訂咗座,而網站亦都有一張幾詳細嘅電子版menu可以睇睇嘅。(不過留意返,電子版呢個Menu唔係最update嘅,因為去到嗰陣店員再比我地嘅Menu費用大概上調咗$10左右)呢排疫情嚴峻,而牛大人嘅衛生措施都做得幾足!例如入座前要量度體溫、職員會幫客人噴酒精喺手消毒等等,而且食嘢途中都有一次幫客人噴消毒酒精嘅,可見佢地做事十分小心謹慎。而且相關措施亦都有放喺facebook上面,以消除顧客嘅不安感。由門面已經可見裝修相當中式,而且有位比客人坐,就算要等位都唔怕攰啦我地訂嘅時段係5點,舖頭啱啱開,所以都比較企理,而且人流都未算多,如果下次心郁郁想食嘅話相信5點Walkin其實都唔係問題,不過book定就安心啲。舖頭嘅位同位之間都有隔版,唔洗驚隔離枱啲飛沬可能會噴到過嚟。座位亦都幾闊落,坐得幾舒服😌。另一個早到嘅好處係:like 社交平台可以有免費黑糖珍珠鮮奶一杯,原價要$25!而且佢係送完即止嘅。所以早到就有著數黑糖珍珠鮮奶係正常發揮,不過啲珍珠就嫌略硬,如果可以再軟身啲就好啦Scan QR code之

,原價要$25!而且佢係送完即止嘅。所以早到就有著數

黑糖珍珠鮮奶係正常發揮,不過啲珍珠就嫌略硬
,如果可以再軟身啲就好啦
黑糖珍珠鮮奶

Scan QR code之後喺網站落單,落完單仲可以喺個網度睇返記錄,基本上每次落完單都唔洗等超過三分鐘啲嘢食就會送到,好有效率

台灣直送嘅食材放哂喺度好企理,唔洗驚啲食材唔夠凍,見到相中啲寒氣就知道有幾凍

牛大人有成十幾款湯底咁多,真係好難揀。今次揀咗呢款鳳梨雞湯,甜甜地少少辣咁樣幾滋補又健康

台灣鳳梨雞鍋

牛大人有三款茶都係自家製:桂花烏龍、菊花普洱、洛神花茶,佢地嘅花茶主要都係花味較重,茶味較淡

佢地亦有各款嘅台灣麵,不過真係太飽,今次食唔落!

距離大約完之前半個鐘,店員就會叫我地預備埋單同埋比張紙我地揀雪糕食。我就揀咗個特別少少嘅意大利奶凍雪糕,食落酸酸地唔會太甜
感覺唔會太Heavy!

總結呢個價錢食牛大人嚟講都算幾抵
,店員全程都好有禮貌唔會唔耐煩,但如果嘢食嘅選擇可以再多啲會更完美
2020-02-12
台灣鳳梨雞鍋