2018-06-01 1490 views
每日喺上環食LUNCH都會遇到選擇困難症,因為真係好多餐廳,有平有貴各國菜式三五條街裡面已經有齊,但因為工作所限,八成都係食外賣,今次揀左依間。印象中,佢本身係賣沙律同三文治,但似乎轉左型,香味吸引左我同同事試下。Chef係一個後生仔,應該係老闆黎,親力親為。主食材及配菜均分開放置,雖然係基本知識,但好多地方都會放埋一齊,可見此小店有細心位,讚~ 大約等左十分鐘,就可以攞返公司慢慢歎~包裝好精緻,全紙也環保~Set Lunch 包括主菜、配菜、餐湯及飲料。我選擇了炆牛肋條配雜菜,老闆見我個款為食重俾左D薯蓉我試下~餐湯係素羅宋湯,老闆重加左紅菜頭,健康到呢~ 主角牛肋條入味至極,肉質嫩滑,配上香滑薯蓉,perfect match~ 配菜也用心,有什菌、西蘭花同小甘荀,當中小甘荀香甜爽脆~同事的RIBS,睇個樣都知好得,下次試下先~蘋果汁作結~必再回頭~小店加油~!

包裝好精緻,全紙也環保~

同事的RIBS,睇個樣都知好得,下次試下先~
蘋果汁作結~
必再回頭~小店加油~!
2018-05-21
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$88 (Lunch)
  • 炆牛肋條