同女朋友星期5放工去左銅鑼灣行街,行到名店坊附近,離遠見到有好多人排隊等緊位,我地心諗點解咁犀利大熱天時都咁多人等位,原來係食漢堡,係香港,排隊係美食既象徵,加上上網睇好似評價都唔錯,於是我地都決定排下等呀。。等呀。。等左45分鐘,終於有位啦! 內裡環境唔算大,但都算乾淨企理,而且睇餐牌,係銅鑼灣黎講價錢算ok, 等左咁耐,我地決定當然要食豪d.試下呢度既特色野! 女朋友叫左個鵝肝漢堡,而我就order 龍蝦漢堡,之後再order 3個小食。咁大個仔都未試過龍蝦加漢堡包,好期待呀!! 等左一陣,包黎啦! 嘩。。好大個,一見到個size, 都知道今餐一定會食剩野。中間舊龍蝦肉配上芝士及蕃茄碎一齊食,味道口感十分一流,肉質很好,好似食緊芝士龍蝦咁,最重要個包係熱辣辣同脆口,真係正到爆,估唔到龍蝦居然可以配漢堡。 之後雞翼都十分唔錯,香脆可口,雞很滑,肉汁豐富雖然幾辣下,但辣得好好味。 洋蔥圈都好正,小食必備之選,帶有濃濃的鮮洋蔥味,炸得很香脆。 呢個都係呢度特色小食之一,薯條本身已經炸得很正,小心辣手,配上半溶芝士醬,十分正,愛好芝士既人一定鍾意食,就算凍左都依然正! green tea

之後再order 3個小食。

咁大個仔都未試過龍蝦加漢堡包,好期待呀!!

鮮龍蝦漢堡

香辣雞翼

洋蔥圈

芝士旋風薯條

green tea latte 有d似starbuck feel
,都非常好飲,綠茶味夠濃,飲幾啖會上癮不斷飲,野食未黎前我已經飲左半。
Green tea latte

終於明白點解咁多人排隊,因為真係值得排,野食好正,一定會encore
2015-06-05
鮮龍蝦漢堡