2018-06-27 392 views
朋友介紹的泰農菜館,走實而不華的路線,價簾物美,難怪等位的人數比其他同區的餐廳更厲害。圖文並茂的餐牌,令我地可以好快選定好菜色。我地揀左一湯、一菜、一飯、一飲品和一甜品。泰象啤酒 $16食泰菜又點少得泰啤呢?連隻杯都有雪過,真正透心凍,消暑一流!冬蔭功湯$68先上菜既係冬蔭功湯,有分大、中、細三個size,order左個細size兩個人分,每人有兩碗,份量啱啱好!冬蔭功唔少得既大蝦有兩隻,蝦肉結實爽甜。湯酸辣度適中,仲帶有少少椰香添,非常開胃,作為頭盤認真唔錯!馬拉盞炒通菜 $65夠鑊氣!馬拉盞鮮味中帶一點微辣,通菜爽口,好快俾我地清晒!蝦膏炒飯 $65蝦膏炒飯有肉鬆、䓤頭、蛋同埋飯,以為得咁多。點知原來佢收埋左勁多蝦仁喺個飯入面!整體口感豐富,有淡淡蝦膏既咸香,份量仲唔細添!香芒石榴子西米露 $40最後黎埋個甜品,西米露椰汁底又香又滑,芒果肉又靚又甜。兩個人埋單三百蚊唔洗,真係好抵食,值得推薦!

泰象啤酒 $16

冬蔭功湯$68

馬拉盞炒通菜 $65
夠鑊氣!馬拉盞鮮味中帶一點微辣,通菜爽口,好快俾我地清晒!

蝦膏炒飯 $65

香芒石榴子西米露 $40
最後黎埋個甜品,西米露椰汁底又香又滑,芒果肉又靚又甜。

兩個人埋單三百蚊唔洗,真係好抵食,值得推薦!