2008-10-09 50 views
這日收工唔知去邊開飯,又不是太肚餓,突然心血來潮要去妹記﹗成年前的食評應該有0的都係我架喇,話說年幾兩年前呢度真係收工主場,日日落黎食飯飲酒玩個不亦樂乎,飲到大哂要小惠姐趕先肯走﹗來到先有驚喜,就係見到老朋友Johnny哥,佢老哥仲係日日駐場,無見一年,風采依然,仲幫呢度賣廣告做生招牌添,佢竟然見我入來仲認得我,走埋過來飲番兩,傾下近況,這是人情與親切,亦都係有時會想起呢度既原因﹗點左幾樣食物送酒,工友點了鋼鍋雞,無食咁耐呢次做得辣了,入面加左大量辣椒,雞肉仍嫩滑入味,亦比以前加左多大量蔥段,岩哂我呢個蔥蒜友﹗再來是黃金魷魚,份量好似細左,由於唔少魷魚上的蛋黃炸粉都甩了,所以感覺食落無以前咁香濃,不過還是好吃的﹗最後是佐酒必點的南乳香酥骨,炸得無以前食既咁乾身,當然仍然喜愛﹗次次來親都無得食墨魚咀,今次又賣哂了﹗這兒留下太多回憶,每隔一陣又會想來坐坐,當然永遠支持啦﹗
這日收工唔知去邊開飯,又不是太肚餓,突然心血來潮要去妹記﹗

次次來親都無得食墨魚咀,今次又賣哂了﹗

這兒留下太多回憶,每隔一陣又會想來坐坐,當然永遠支持啦﹗
Johnny哥推介,支持﹗
鋼鍋雞
黃金魷魚