日日返工食飯食到好悶,最近男朋友同事就介紹咗我地去一間未食過的餐廳。不過這裏和地鐵站有點距離,大家可以趁機走動一下!🚶‍♀️🚶‍♂️我地六點幾就去到,可能有啲早所以店入面得兩位客人。餐廳十分寧靜,環境偏暗卻帶點浪漫的氣氛,感覺寛敞舒服☺️ 入面仲有bar枱添!食物方面我們點了 Set Dinner ($298/person),包前菜、主食、甜品和餐飲各一🍽 前菜方面我點了餐湯,味道挺濃又多磨菇粒,不過相對普通了一些,是很多店也能嘗得到的味道😗 相反,男友點的更加吸引!有烤茄子,帕爾馬火腿和巴馬臣芝士,味道不錯🧀🐷我點的主菜是烤肉眼扒配蔬菜沙律。雖然賣相不算十分吸引,但是味道很好,咬落去夠肉汁,不是很乾的那種。對於女仔來說,這個份量非常足夠呢😆甜品方面,法式焦糖燉蛋簡直是我的最愛🧡 份量比我想像中的還要多出很多。表面的焦糖被燒得脆脆的,再加上口感嫩滑的蛋,我十分推介!大家睇到圖片有沒有很想吃?🤤我覺得呢間餐廳幾適合情侶拍拖嚟食,靜靜地冇咁多人之餘食物質素亦很好,不妨一試👍🏻

Soup  of  the  Day

Ribeye  Steak