浜滝

Hamataki
2020-01-09 234 views
九龍城食店出名多,今日黎搵食,見到呢間舖面細細,但裝修好有日本居酒屋感覺嘅舖頭因為掛住日本🇯🇵忍唔住要入去試吓舖入面都花左心思令人覺得置身日本居酒屋。睇過食評見到大部份都評價食拉麵,今次攞咗正價Menu睇吓有咩特別嘢食先😆食物種類都好多,我哋兩位女士就叫咗啲小食我自己好鍾意食明太子所以見到呢一個就即刻第一時間叫啦「燒明太子」,仲有紫菜同蘿蔔蓉夾住,明太子面頭燒一燒,散發左明太子嘅鹹香,再夾埋紫菜,咬落有明太子爆開嘅口感,真係好似喺日本居酒屋食嘅咁樣。之後再嚟係「海膽芝士玉子燒」玉子燒嘅幼滑蛋香,夾埋芝士,配上輕微火炙嘅海膽,免頭再淋上一層燒汁,呢個配搭係邪惡嘅誘惑,令人食完一舊又想再食多一舊。最後再加個飽肚嘅大阪燒,好有日本大阪嘅感覺,面頭超多木魚花,聞到都流晒口水另外餅底唔太厚,材料充足,一口咬落去,有滿滿嘅蔥花,章魚粒等,10分好味,但食多咗略嫌小小咸,因為有太多木魚花🤣整體由裝修到食物嘅配搭同質素味道都好似日本嘅居酒屋,行過九龍城唔想食咁多泰國菜可以試吓呢一間
因為掛住日本🇯🇵忍唔住要入去試吓
舖入面都花左心思令人覺得置身日本居酒屋。
食物種類都好多,我哋兩位女士就叫咗啲小食
燒明太子
之後再嚟係「海膽芝士玉子燒」
海膽芝士玉子燒
大阪燒餅