🥣🇹🇭🥢九龍城冇人排隊嘅泰國菜去食泰菜去左九龍城,行左2間都要等位又見餓,是但入左間吾洗等位嘅,明白點解吾洗等位。。。▫️免加一▫️qr code落單🆗冬陰功(細)🍲-$88冬陰公用明爐上,有個小火熱住個湯,配料有一隻開邊大蝦,但感覺吾太新鮮,另有草菇及番茄。個冬陰功湯有啲粉,尤其飲到最尾時會有沙沙口感,感覺偏辣。☑️泰式乾炒金邊粉🍤-$73金邊粉炒得幾有鑊氣,夠乾身,調味都唔錯幾惹味,蝦只有兩隻,其他配料有火腿,芽菜、雞蛋及豆腐乾。🆗青咖哩軟殼蟹🦀-$118軟殼蟹同青咖哩會分開上,避免浸淋,青咖哩一大鍋明爐上,椰汁味濃但冇咩咖哩味,入面有豆角同圓型嘅茄子,茄子生生地吾係幾入味,豆角好d。軟殼蟹吾錯,脆口量多,點汁食吾錯。🆗蒜蓉包🥖-$32叫黎點青咖哩的。2件法包,就甘食超級硬,一家要浸湯點汁,都有蒜蓉味。🔘三色冰🍸-$28係我飲過最難飲嘅三色冰😂😂個味好怪,吾似椰汁味,感覺溝咗好多水,另外叫咗少冰都好多冰。
🥣🇹🇭🥢
九龍城冇人排隊嘅泰國菜