2023-05-05 66 views
之前經過蘭桂坊已經想試呢間泰國餐廳,但每次經過都無位。好彩今日經過銅鑼灣分店有僅餘嘅空位,我即刻霸左位先🤣餐廳係自助形式,客人喺門口落單之後再搵位。餐廳環境一目了然,面積唔大。- 泰式酸辣豬頸肉沙律豬頸肉充滿炭燒香味,肉質唔韌,份量多大約十片。至於蔬菜有芹菜、洋蔥、紅蘿蔔等等,味道都幾辣。- 泰式串燒雞肉配炒飯及雜菜呢個套餐真係幾抵食,雞肉串燒有三串,嫩滑多汁。飯炒得好香,入面仲有豆角,口感更豐富。串燒下面有椰菜。串燒方面,我哋叫咗四串,包括白鱔、雞皮、有機蘆筍同白豬肉腸。每一款串燒都係獨立包裝,包裝紙幾有質感。BB型狀既蘆筍好爽脆🤩雞皮同平時食嘅日本雞皮好唔同,日本雞皮好乾身而且好脆,泰國雞皮完全唔脆,但油脂非常豐富。白鱔好出色,肉質爽口,配上酸辣醬非常惹味。白豬肉腸都非常唔錯👍🏻整體而言,餐廳嘅串燒幾出色,難怪每次經過到好多人排隊。

泰式酸辣豬頸肉沙律

- 泰式酸辣豬頸肉沙律

串燒雞肉配泰式炒飯

- 泰式串燒雞肉配炒飯及雜菜

有機蘆筍

BB型狀既蘆筍好爽脆🤩

雞皮

白鱔

白鱔好出色,肉質爽口,配上酸辣醬非常惹味。

白豬肉腸
白豬肉腸都非常唔錯👍🏻

整體而言,餐廳嘅串燒幾出色,難怪每次經過到好多人排隊。
2023-04-28
泰式酸辣豬頸肉沙律