2016-12-21 512 views
中環咁多好野食,有時真係諗大頭都諗唔到食咩好,所以今次我就將呢個諗食咩既難題交左比我朋友食神朋友每次都係唔會令我失望真係VERY GOOD呀,識著一個識食既朋友真係非常難得呢間餐廳係位置鏞記酒家後面個條小街,非常易去,餐廳環境係暗暗地,帶點氣氛Potato crisp nachos 人手親自切片再配埋牛油果醬加埋芝士,蕃茄 洋蔥!因為係自家切既薯仔,同平時食個隻現成好唔同,呢個既薯仔味好香濃,非常正,食極都唔覺得膩Grilled shrimp poutine 將焗溶後嘅車打芝士配以鮮蝦,薯條芝士迷啱哂!呢個份量相當之足,多幾個人食就啱啱好Chicken Lollipops非一般嘅炸雞,味道可人,又滑。仲有千島醬 同maple syrup.絕配Kale and Ox tongu羽衣甘藍配牛脷配菜本身苦苦地 但因為加左醋汁去左苦味,食落酸酸甜甜,好開胃。個人覺得羽衣甘藍先係主角,幾特別!Lamb Meatballs羊肉球,好有地中海風味咁, 有少少騷, 又辣辣地好惹味鐘意地中海風情既朋友岩哂Lobster Linguine 微辣,龍蝦好鮮好足料,醬汁酸酸地但又好似干島醬味道咁!個包好鬆軟!
中環咁多好野食,有時真係諗大頭都諗唔到食咩好,

所以今次我就將呢個諗食咩既難題交左比我朋友

Potato crisp nachos
Potato crisp nachos
人手親自切片再配埋牛油果醬加埋芝士,蕃茄 洋蔥!

Grilled shrimp poutine
Grilled shrimp poutine
將焗溶後嘅車打芝士配以鮮蝦,薯條芝士迷啱哂!

呢個份量相當之足,多幾個人食就啱啱好

Kale and Ox tongu
Kale and Ox tongu
羽衣甘藍配牛脷

個人覺得羽衣甘藍先係主角,幾特別!
Lamb Meatballs
Lamb Meatballs

羊肉球,好有地中海風味咁, 有少少騷, 又辣辣地好惹味
鐘意地中海風情既朋友岩哂
Lobster Linguine
Lobster Linguine

微辣,龍蝦好鮮好足料,醬汁酸酸地但又好似干島醬味道咁!個包好鬆軟!對比平時食開嘅龍蝦包啲肉非常新鮮,誠意十足!
Chocolate pudding
Chocolate pudding

切落去好似心太軟 ,再配埋

雲尼拿雪糕,正宗冷與熱情之間,正,比我KO哂成個無難度,仲想叫多個黎食不過已經好飽
  • Chocolate pudding
  • Lobster Linguine