2015-04-24 1555 views
之前親訪台灣咖啡弄,食物體驗令人再度回味,忍不住到香港咖啡弄一趟,果然不負期望,可媲美台灣咖啡弄今次點了BBQ豬仔肉三文治,Oreo 沙冰,草莓冰淇淋窩夫,雜果冰茶 BBQ豬仔肉三文治料足,同台灣嘅質素差不多,厚切豬仔肉,食落口,每種材料份量剛剛好,配料無喧賓奪主,豬仔肉厚切而肉質不老,調味料不重,不失肉味同碟配菜—碎蛋沙律,令人回味道十足,食到蛋粒之餘,蛋黃香仍在,令不喜碎蛋沙律嘅我都愛上了Oreo沙冰,冰未有攪得太碎,同oreo餅碎不太混合,有時候食到冰還冰,餅還餅,飲到最後,甜度多左d… 味道麻麻到壓軸甜品,草莓冰淇淋窩夫,同台灣店差不多,窩夫外脆內軟,香味十足,配上士多啤梨醬,士多啤梨,同士多啤梨味雪糕,甜酸度適中,食落口不膩之餘,有果肉嘅咬口、窩夫香味搭上,再配上不太甜嘅吉士,足料嘅多重滋味,但都係食出窩天外脆內軟嘅重點,甜品果真是推介👍👍👍👍雜果冰茶相比台灣店稍有遜色一點,酸度多左d,水果依舊新鮮,味道也是不錯的餐廳飲品麻麻,反而食物就推介多d當然不時會再來一嚐cafe滋味

餐廳飲品麻麻,反而食物就推介多d
當然不時會再來一嚐cafe滋味
士多啤梨冰淇淋窩夫