2014-10-17 3436 views
對上一次去泰屋食晚飯已經係幾年前,記得當時環境不錯,檯和檯之間不迫,坐得很舒服,很靜,很適合傾計,食物都相當不錯,今日有朋自遠方來, 再去一次, 點知.......7:00入坐, 大約有10檯客, 但唔合知點解已經好嘈好嘈~2個人叫了5款食物,因為幾款樣子都不吸引, 所以無影相冬蔭公 $88--很足料,好多蝦, 但味道只有咸味及辣味,無酸味紅咖哩雞 $75 -- 味道是不錯的,但竟然只係雞脾肉,不是用雞件,只有幾條青豆角,無任何其他配料, 一d都唔值印度薄餅 $38 -- 竟然最好味, 最正常就係呢個, 點curry 好好食炸蟹蚶 $82 -- 4件,普普通通馬拉盞炒通菜 $62 --幾好食,不過都係好咸樣樣都偏咸, 可能想客人叫其他飲品,而且眼見附近的人客都要催單, 包括我(咖哩雞到了超過20分鐘仍未見薄餅), 唔明白人客都不多, 為何仍要等咁耐埋單$361 (用了openice 9折coupon)相信下次我情願遠少少都去泰簡單/九龍城食

2個人叫了5款食物,因為幾款樣子都不吸引, 所以無影相

炸蟹蚶 $82 -- 4件,普普通通
馬拉盞炒通菜 $62 --幾好食,不過都係好咸

樣樣都偏咸, 可能想客人叫其他飲品
), 唔明白人客都不多, 為何仍要等咁耐

埋單$361 (用了openice 9折coupon)

相信下次我情願遠少少都去泰簡單/九龍城食
2014-10-16