2023-12-22 4260 views
朋友話帶我去隱世泰菜小店😋但冇我想像中咁隱世,地鐵站出黎行兩分鐘就到拉,只係條橫街比較幽靜,其實地點都好方便。餐廳店舖吾大,但設計節約舒適,仲有門口bar 枱位置,寵物friendly, 可以同主子🐕一齊食嘢😆餐廳menu 主打泰式粉麵飯,價錢由$70-85, 已經包埋飲品,好經濟。食物整體感覺係超級香!口!惹!味!🤤🐷越式香茅葱油豬排煎蛋飯香茅豬排好香酥惹味,香茅味重,炸得酥脆可口,一點都不會乾柴。一大堆葱油好慷慨,仲有個流心煎蛋,份量十足。🍗炸雞脾配泰式冬陰公河炸雞脾真係不得了🤤大過我手掌,即叫即炸,雞皮好薄又脆,肉質嫩滑,真係想叫多一隻😍冬陰公小小酸辣,奶味吾會好重,主要係香料味濃,食完立即暖笠笠☺️🍖泰式炭燒豬肉串(6串)豬肉夾左小量肥肉,燒得香口juicy ,配埋沙嗲醬真係重口味之選🤤🧋泰式奶茶🧋青檸梳打食泰國菜必叫呢兩杯飲品,不得不贊呢間泰奶真係好飲,甜度剛剛好,茶味香濃👍🏻總括黎講,超級有驚喜的小店,必食炸雞髀同香茅豬排😍👍🏻店舖雖小,但店員好親切有禮,有種好warm的感覺🫶🏻

🐷越式香茅葱油豬排煎蛋飯

🍗炸雞脾配泰式冬陰公河

🍖泰式炭燒豬肉串(6串)

🧋泰式奶茶
🧋青檸梳打