以前在新蒲崗返工,在公司附近開咗間CAFE,試過後翵慣久不久就嚟食。在餐牌上除了ALL DAY BREAKFAST同埋EGG BNEDICT外,還有CASAR SALAD, PASTA, RISOTTO, 要知道是日係咩PASTA同RISOTTO , 咁就唔好做低頭一族,要抬頭望下黑板仔。是日RISOTTO係我好鍾意既南瓜汁香煎帶子而是日PASTA則有三款:拿破崙汁辣肉腸/香草醬慢煮雞胸/香辣車理茄羅勒煙三文魚好環保,放餐具既器皿係用罐頭罐南瓜汁香煎帶子意大利飯(HK$88)意大利飯唔會太生,加埋南瓜汁同煮,每粒米也吸收了南瓜汁,但又唔會煮到林PATPAT;帶子外表煎至焦香,但肉質又唔會縮水,處理好好 !G:香草醬慢煮雞胸扁意粉 (HK$78)一向好怕鞋烚烚既雞胸肉,但這個雞胸用低溫慢煮,一D都唔會鞋,真係好好好好味 ! 扁意粉既軟硬度係偏向有D咬口既,係我喜歡的質地。嚟得CAFE 點可以唔飲野呀 ?!我每次嚟食,都必會點我愛既朱古力,以前仲係响新蒲崗返工,朱古力有4款,不過依家只淨下DARK CHOCOLATE,這兒既DARK CHOCOLATE即係我以往飲開既CHOCOLATE V
是日RISOTTO係我好鍾意既南瓜汁香煎帶子

好環保,放餐具既器皿係用罐頭罐
南瓜汁香煎帶子意大利飯(HK$88)
;帶子外表煎至焦香,但肉質又唔會縮水,處理好好 !
G:香草醬慢煮雞胸扁意粉 (HK$78)
扁意粉既軟硬度係偏向有D咬口既,係我喜歡的質地。
嚟得CAFE 點可以唔飲野呀 ?!
我每次嚟食,都必會點我愛既朱古力,以前仲係响新蒲崗返工,朱古力有4款,不過依家只淨下DARK CHOCOLATE,這兒既DARK CHOCOLATE即係我以往飲開既CHOCOLATE VIANNA
ICED DARK CHOCOLATE(HK$44)
朱古力味極香濃又夠厚身
,加埋忌廉令整體更香滑
,愛喝朱古力既必飲 !  (我同襯朋友去食,我都會推介這杯朱古力,個個一飲也愛上!)
ICED CAFFE MOCHA (HK$44)

Other Info. : DELIGHT其中招牌飲品係奶茶(由獲獎無數既奶茶王沖O架),奶茶控要試啊 ~ (我由細到大都唔飲咖啡奶茶,所以我無試過) CAFE食物飲品都很好,希望這些有質素既小店可以長做長有啦 !
2016-05-28
$140 (Lunch)