2019-07-09 119 views
夜晚出開街食完飯想食糖水就會想起佢,間店位於APM food count樓層,晚上9點打後去最好,避開繁忙時段無咁嘈和多座位。每次來都會食 白雪仙草芋圓 ($42),這碗甜品無論色彩、味道和口感都好豐富,大堆頭賣相好吸引,完全滿足食甜品癮。中間一球軟綿綿的芋頭雪糕,側邊有三色芋圓、紅豆、薏米和仙草圍住,用左雲呢拿沙冰打底,雲呢拿和紅豆味好夾,好似食緊紅豆味冰,紅豆好軟身好吸味,芋圓口感煙韌,仙草彈牙,薏米軟腍不爛,雪糕淡淡的芋頭味好香,不甜膩且清新,雪糕溶了和雲呢拿沙冰味好夾芋香味擴散至整碗。整體食起夠凍夠爽,食完有種涼透心的感覺,夏天食好正~
白雪仙草芋圓
2019-07-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$42 (Last Night Supper)
白雪仙草芋圓
  • 芋頭