2015-10-02 802 views
和幾個女仔朋友去咗間叫家常便飯的小店晚餐,間店地方整潔並有柔和音樂都幾舒適。 3人一坐下,店員細心地奉上熱茶,茶具是傳統的公雞圖案,LIKE ! 先點了芥末拌雞絲,入口陣陣芥末香味但食落又不辣都幾特別味道亦不錯,值得推薦呢。 九肚魚炸得金黃很脆很香之餘,仍能保存魚入面嫩滑,正 ! 當然少不了佢既招牌杏汁白肺湯,杏汁味很重,湯清甜而不油膩,果然是招牌: 亦ordered 咗佢既鑊仔咸菜煮鮮魚,個湯底胡椒味夠濃,魚肉亦好滑,都幾好,但個人認為個湯略為辣D,建議胡椒可以不全部開花。再叫咗鮮竹銀杏浸菜苗,我朋友喜歡呢碟,佢話湯味夠濃,我哋並叫咗紅米飯來送餸。飯後仲有糖水送,個糖水不是太甜,正合意因我最怕糖水太甜。總括嚟講,呢餐味道都不錯,有機會會再來。
椒鹽九肚魚
芥末拌雞絲