"𝐼 𝑐𝑎𝑛’𝑡 𝑠𝑡𝑎𝑦 𝑎𝑤𝑎𝑦 𝑓𝑟𝑜𝑚 𝐶ℎ𝑖𝑛𝑒𝑠𝑒 𝑓𝑜𝑜𝑑 𝑠𝑜𝑚𝑒𝑡𝑖𝑚𝑒𝑠."同大家分享一樣野😎話說鄒生話佢爸爸係一個傳統嘅男人 每逢問佢食咩 佢都只會答大排檔🙈 食到鄒生有啲厭左中菜😂但今次竟然有一間中菜館係鄒生食完都大讚 要同大家分享🤩 ~就係滿小館啦👏餐廳環境十分闊落設有圓枱 朋友家人聚會分享一流啊🥰裝修亦很精美 一坐低就覺得好舒服食中菜又點可以唔飲茶呢🫖茶葉十分香 而且仲有白桃烏龍同桂花烏龍比客人選擇 味道非常唔錯👏最正嘅係佢有個蠟燭架去燒住個茶壺保溫令啲茶葉更香———————————————————————————〖 八味金磚〗💰68依份金磚非常抵食名副其實嘅黃金一樣🤩外面炸到脆卜卜就不用多說啦值得特別一讚嘅係佢嗰厚度拿捏得好好💯十分有咬口 真係脆片一樣但又唔怕太厚影響豆腐軟滑嘅口感👍大家知唔知點解呢份炸豆腐要叫八味面頭有七味粉 咁第八味係啲咩呢😏就係好味啦❗️ 一定要食啊〖燕麥金沙蝦球🍤〗💰148如果你鍾意食鹹蛋咁你一定要試依個蝦球啦🥳鹹蛋黃味極之香濃你唔需要伸個頭埋去 就咁坐喺度都聞鹹蛋黃撲鼻而來🤤蝦肉結實有彈性 好彈牙😍下屆奧運可以考慮用呢個蝦球來代替乒

同大家分享一樣野😎

鹹蛋黃味極之香濃
你唔需要伸個頭埋去 就咁坐喺度都聞鹹蛋黃撲鼻而來🤤
蝦肉結實有彈性 好彈牙😍
下屆奧運可以考慮用呢個蝦球來代替乒乓波😂
而且面頭有啲燕麥 食落去好似有啲薄薄地嘅脆片咁樣 口感好有層次
燕麥金沙蝦球

伴碟仲有士多啤梨🍓同菠蘿🍍
菠蘿超甜 士多啤梨就好開胃😏
絕對要食💯💯

食完嘅感想係慢慢明白點解啲老一輩咁鍾意飲茶同去大排檔
一家人食飯最開心都係叫好多唔同嘢食 坐喺張圓台上面一齊分享 特別窩心💕
睇到呢度你仲等咩啊🥺
快啲趁中秋節約屋企人去共享天倫之樂啦❤️
———————————————————————————

評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 7/10
味道👅: 7/10
環境🌱: 6/10
回頭❣️: 7/10
人均消費: $350

🔍 店舖資料
🥢滿小館
📍 尖沙咀麼地道63號好時中心地下30-41號舖
⏰ 𝗠𝗼𝗻-𝗦𝘂𝗻: 𝟭𝟭:𝟯𝟬-𝟭𝟱:𝟯𝟬, 𝟭𝟴:𝟬𝟬-𝟮𝟮:𝟬𝟬
☎️ 𝟮𝟲𝟯𝟴 𝟯𝟯𝟮𝟵

#eatwithnous_中式
#eatwithnous_尖沙咀

#foodie #hkfoodie #hkig #hkfood #instafood #foodporn #likesforlikes #hkgirl #tofu #photography #hongkong #foodoftheday #tea #chinese #美食 #相機食先 #鮑魚 #咕嚕肉 #吃貨 #打卡 #手機食先 #尖沙咀美食 #中式
八味金磗
祕制磯煮南非鮑魚🦪