2022-07-21 121 views
朋友仔發現呢間觀塘海濱餐廳網上訂位有折😎 就約咗我去吹吹海風🌊之後嚟light dinner一下~ 餐廳環境都幾開揚,仲有戶外座位睇日落🌄 都唔錯。6:30到達已經八成滿人!📍避風塘雞翼🐣避風塘風味配雞翼幾驚喜,雞翼炸得香口而保留住肉汁,上枱新鮮熱辣辣😍 避風塘炸蒜同埋豆豉嘅味道辣辣地🧯咁,好惹味📍8安士紐西蘭肉眼扒燒大蝦配薯條燒大蝦大大隻🦐 上枱時蝦味四溢,非常誘人!肉眼扒鮮嫩肉質軟腍,可惜筋位比較多要自己先切走喇🤫 哩個組合仲有薯條特別脆身,忍唔住食左好多📍Tropical Punch 🍹📍Flames lemonad 🍸我地一人叫左一杯mocktail 降降溫~兩杯飲品都很清新~ ☺️我嘅Tropical Punch充滿熱帶果汁甜味,深得我心呀

📍避風塘雞翼🐣

避風塘雞翼