今次四人行去到利小館,由此時間差不多九點幾,所以等位唔算耐大約15分鐘吧(?) 其實我地最想食三層燒肉,但已賣光了;( 選菜既時候,有個姐姐拎住雞絲粉皮問要唔要, 咁我地就要左一碟^^平時我最中意食雞絲粉皮,呢間醬料比較傑,花生醬味比較重, 正正岩我口味,但另一位友人就不喜歡這個醬。 而雞絲青瓜絲就係好小好小,但下次我依然會叫的^^菜類可以選擇蕃茄/豆漿湯泡,而我地選擇前者, 味道一般般,就是菜芯苗而已。小籠包好好味,入面有好多肉汁湯汁,正!見佢好似好多人叫咁,就試下啦~ 點知好鹹,無乜龍蝦味,個烏冬好淋又無味,失敗失敗。 不過個豬扒又唔錯既^^外脆內軟,四個人一致認為這個最好吃!鳳爪跟平常吃的差不多,沒必要再試XO蘿蔔糕,都幾鹹!最後,再叫左個芝士焗海鮮飯 $49 好好味,好濃郁!下次一定會再叫呢個焗飯^^
今次四人行去到利小館,由此時間差不多九點幾,
雞絲粉皮
菜芯苗蕃茄湯泡
小籠包
小籠包好好味,入面有好多肉汁湯汁,正!
龍蝦濃湯烏冬+豬扒
龍蝦濃湯烏冬+豬扒
不過個豬扒又唔錯既^^
焦糖排骨
外脆內軟,四個人一致認為這個最好吃!
鮑汁鳳爪
鳳爪跟平常吃的差不多,沒必要再試
XO蘿蔔糕,都幾鹹!
最後,再叫左個芝士焗海鮮飯 $49 好好味,
好濃郁!下次一定會再叫呢個焗飯^^
2015-01-11
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
雞絲粉皮
小籠包