2024-02-19 889 views
【元朗區】【熊本牛鍋】以前朗屏站斜對面有個地盤,原來而家已經起好晒,叫做「世宙」,裡面都有啲餐廳,同同事春哥入去探吓路,緬懷一下以前喺呢頭嘅回憶。見到呢間「熊本牛鍋」都幾多優惠,挑起晒我哋條火鍋癮,即刻一齊入去攞位啦。我哋試個 $298 嘅「澳洲M4-M5和牛套餐」,首先嚟「日式和風雞煲」,又濃又香,食完加埋「蘿蔔豬骨湯」就係火鍋湯底。然後見佢哋有「打卡送免費蒸海鮮」活動,讚好、分享、留言就送蒸海鮮,數量有限,送完即止喎。不過店員都話如果提早預約會優先安排喎,咁我哋冇預約食到都好彩。入正題,呢個餐任食「澳洲M4-M5和牛」、「牛白肉」、「頂級牛肉」、「牛肩胛」、「保濕豬豚肉」同埋自助區嘅食材、飲品同甜品,啲嘢新鮮又企理呀。佢哋所有套餐都係冇限時嘅,啱晒我呢啲中意慢慢食嘅老鬼。以後常食的話仲可以做會員,整張「會員儲印卡」,最多可以換到和牛餐咁正喎。呢個會員獎賞幾簡單同實際,詳情可以參考熊本牛鍋嘅 社交平台,嗰邊會詳細啲。仲有其他優惠,有客人嗰個月生日,用 WhatsApp 提早預訂同講明用生日優惠,四人或以上同行嘅話,壽星即可免費食 $268 皇牌套餐或者 $298 嘅澳洲和牛套餐。我咁

仲有其他優惠,有客人嗰個月生日,用 WhatsApp 提早預訂同講明用生日優惠,四人或以上同行嘅話,壽星即可免費食 $268 皇牌套餐或者 $298 嘅澳洲和牛套餐。我咁啱係二月生日,不過同行唔夠人同埋冇預訂,下次再去先。。。

(地址:元朗元朗安寧路38號世宙商場地下24號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am元朗區 #元朗 #朗屏 #世宙 #熊本牛鍋 #打邊爐 #火鍋 #蘿蔔豬骨湯 #澳洲M4M5和牛套餐 #日式和風雞煲 #澳洲M4M5和牛 #牛白肉 #頂級牛肉 #牛肩胛 #保濕豬豚肉 #1am1299 #1ambackup
2024-02-18