。O小姐。樓上泰菜。日常。話說趁新年嘅時間,同娘親去一去花園街女人街,睇吓有冇嘢買,行到咁上下見攰攰地,咁梗係去食個飯先啦,再諗又諗,不如去食泰菜?上到嚟,原來餐廳係要一早預約㗎,好彩我哋早食,咁所以我哋都有位可以食個快din!呢度侍應叔叔同埋姐姐都好好人,佢哋都有介紹有啲乜嘢好食,見我係度影相仲幫我擺到靚靚添🤣由於我哋都唔係太想食煮食,所以我哋就叫咗小食拼盤、串燒、炒金邊粉、芒果糯米飯同埋兩杯嘢飲就算啦(但其實原來好飽好飽好飽)我哋先叫咗沙嗲串燒 - 我哋叫咗雞同牛,佢個沙嗲汁係好食嘅,同埋都烤得幾燶,好似喺泰國食嘅沙嗲甘😏驚喜嘅係泰式珍寶拼盤,我哋叫咗個細嘅,點解都會有咁多餸㗎!佢有雞翼、魚餅、蝦餅、、仲有春卷!超級多啊,四個人食都得啊,我哋兩個人食反而太多啦😳不過佢應該係即叫即炸嘅,好食嘅,所有嘢都脆卜卜同熱辣辣煮食方面,我哋就叫咗個炒貴刁,不過不失啦,係油多咗少少,不過啲餸就好大嚿,見到好大嚿青口啊!我同娘親大人各自叫咗一杯嘢飲,娘親大人嗰杯係紅豆奶茶,interesting !而我嗰杯呢,就係佢哋嘅泰屋特飲,其實叫完都唔知係咩嚟,問返侍應姨姨,佢話入面有幾樣嘢嘅,好有咬口,不
。O小姐。樓上泰菜。日常。

沙嗲串燒

珍寶拼盤

炒金邊粉

我同娘親大人各自叫咗一杯嘢飲,娘親大人嗰杯係紅豆奶茶,interesting !而我嗰杯呢,就係佢哋嘅泰屋特飲,其實叫完都唔知係咩嚟,問返侍應姨姨,佢話入面有幾樣嘢嘅,好有咬口,不過我都仲未搞得清楚入面係乜嘢😳

最後,食泰國嘢梗係要食芒果糯米飯啦!估唔到呢個芒果糯米飯係由兩款唔同顏色嘅糯米組成,芒果甜嘅,唔酸!好緊要呀,連平時唔係好食甜品嘅娘親大人佢都有食到。
芒果糯米飯

食飽飽,最後埋單五舊水,以呢個價錢嚟講,同呢個質素嚟講都唔差嘅,起碼佢份量係足夠先,不過下次如果你食嘅話,可能就要訂定枱同埋搵多啲人嚟食,咁樣先至可以食得多幾款啦😏
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
沙嗲串燒
珍寶拼盤