2015-01-27 1310 views
雖然間餐廳「黑媽媽」,但係啲座位好特別,亦都坐得幾舒服,係一個個酒桶咁嘅形狀。個餐牌上面選擇不多,而且全部寫英文,如果對食物名少認識的朋友可能會睇得吃力少少><。而且餐廳staff全部都係講英文,完全唔識中文。好彩有朋友之前黎過知道有咩食,咁就order左幾款招牌菜。首先上菜係拼盤,拼盤上應該共有9種小食,分別有:腸仔、磨菇腸、辣肉腸、風乾火腿、芝士粒、咸肉粒、肉丸、肉乾粒同pickles!雖然食材係好普通,但勝在夠大堆頭,同埋成班朋友食就最好不過。我最欣賞係個pickles,因為可以中和返啲肉嘅油膩。其實好多人都好抗拒食pickles,事關有陣味同太酸、味道唔係好多人接受到,但呢度個醃菜ok,連埋啲肉一齊食﹝有啲似韓國燒肉包住生菜一齊食嘅感覺﹞,都算係幾清新。小小建議 ,應該俾多少少其他味的醬料,例如辣汁、甜汁等等。就咁點yellow mustard都幾悶。之後係三文魚沙律,水準一般,啲菜都幾新鮮,冇特別驚喜。其實沙律黎黎去去都係咁嘅味,因為菜本身冇咩味,都係靠個汁去俾味佢。一係就係油醋、一係就係千島醬等等。唯一可以改善沙律味道就係加多幾種新鮮菜,like火箭菜、紅菜
同埋成班朋友食就最好不過。

之後係三文魚沙律,水準一般,啲菜都幾新鮮,冇特別驚喜。其實沙律黎黎去去都係咁嘅味,因為菜本身冇咩味,都係靠個汁去俾味佢。一係就係油醋、一係就係千島醬等等。唯一可以改善沙律味道就係加多幾種新鮮菜,like火箭菜、紅菜頭等等。呢個沙律似乎得一種菜….=.=
!
令人最期待的主菜終於出場啦!!!!!!!!!!!!!!!!咁大個第一次食同見德國咸豬手聽人地講啲肉肉好咸同好難咬,我都擔心左一陣。點知試左之後就咩擔心都冇曬啦

其實基本上咬落係冇咩肉、皮居多,唔好睇佢咁大舊。伴碟嘅係薯蓉﹝圖片中右﹞同蘿蔔蓉﹝圖片中左﹞。先講個豬手,其實同中式燒乳豬係非常之相似,但兩種豬皮的質感唔同。我反而覺得德國豬手冇中國果種咁油膩,同埋燒得乾身啲。Fass的豬手皮脆、味道甘香,而且唔會成口油。
至於伴碟個薯蓉亦非常唔錯,滑、唔「確喉」但我個人口味就好唔ok個蘿蔔蓉
﹝我啲朋友覺得ok冇問題﹞。因為蘿蔔蓉酸酸臭臭,放入口又酸到may埋曬眼咁
。如果係俾多埋薯蓉就好啦!
最後不得不讚杯紅莓汁。我飲得出唔係開粉
,因為好清同好接新紅莓個原味。好可惜,呢度飲品選擇又真係太少,除左有酒精飲品同幾款果汁之外,基本上真係完全冇野簡,連一款熱飲都冇
紅莓汁
三文魚海撒沙律
拼盤
德國咸豬手
紅莓汁
拼盤
德國咸豬手
2013-10-28 2504 views
是日慶祝好姊妹生日, 揀左黎呢度食生日飯.預先訂了枱, 6:30pm 到達. 已經有3枱客人.之前睇食評已經知道, 大酒桶要6人先可以坐, 所以冇特別要求.但到達後, 竟然被安排坐木桶位置~ 真係超開心, 不過交換條件係8:30pm交枱, 或者轉番去其他枱.趁仲係happy hour 時間有特價, 先黎每人一杯0.5l 啤酒.($55一杯)個牌子好似同平時飲開果d唔同. 不過anyway, 都ok.另外, 叫了3樣野share:Fass Platter (approx. $190) 呢個拼盤乜都有D, 唔同既腸, 肉丸, 仲有芝士.呢個拼盤絕對係送酒良物.豬手 ($198) 食德國菜點少得豬手.份量都唔少, 3個人, 每人都有3-4件.味道唔太鹹, 剛剛好. 不過個皮有D脆有D唔脆.相反,伴碟既薯蓉好滑, 酸椰菜亦唔太酸~ 好食.紅酒牛尾($190) 最後係紅酒牛尾.每件都細細件, 啱晒女仕食.份量都OK多. 個汁配薯蓉一流~!坐坐吓, 發覺已經過左8:30PM, 可能人客唔多, 都冇要求我地交枱.最後, 仲坐到十點last order~呢度環境靜靜地, 約會傾計真係好啱~
是日慶祝好姊妹生日, 揀左黎呢度食生日飯.
預先訂了枱, 6:30pm 到達. 已經有3枱客人.
但到達後, 竟然被安排坐木桶位置~ 真係超開心,

不過交換條件係8:30pm交枱, 或者轉番去其他枱.
另外, 叫了3樣野share:
Fass Platter (approx. $190)

呢個拼盤乜都有D, 唔同既腸, 肉丸, 仲有芝士.
呢個拼盤絕對係送酒良物.
豬手 ($198)

食德國菜點少得豬手.
份量都唔少, 3個人, 每人都有3-4件.
味道唔太鹹, 剛剛好. 不過個皮有D脆有D唔脆.
相反,伴碟既薯蓉好滑, 酸椰菜亦唔太酸~ 好食.
紅酒牛尾($190)

最後係紅酒牛尾.
每件都細細件, 啱晒女仕食.
份量都OK多. 個汁配薯蓉一流~!
最後, 仲坐到十點last order~
呢度環境靜靜地, 約會傾計真係好啱~
2013-10-26
2013-04-07 1917 views
吃德國菜,大家可能只想起King Ludwig,其實尖沙咀河內道還有其他好選擇原本友用訂了Biergarten 的6人枱,原來biergarten 跟Biergarten fass 是不同的,前者主要是飲酒睇波,後者是餐廳格局,但一樣有酒飲,而且後者是位於地庫位置,為了坐得舒服我們雖然訂了biergarten 但最終都去了biergarten fass入到去,被幾個圓形酒木筒卡位吸引住了,星期六用餐,但餐廳人很少,應該是少人知道吧!反而令讓們可以坐入木酒筒卡位呢,燈的光暗可以自己調較,有私人空間完全是gathering 的好地方打開餐牌,英文和德文對照。這裡只有一位待應懂廣東話,其他都是外籍人士。食物價錢大約$100-300 一個course,我們六個人點了1. 德國咸豬手2. 德國腸拼盤3. 海鮮扁意粉4. Rosemary Chicken5. 蟹肉天使麵這裡雖然吃德國菜,但rosemary chicken, spring chicken, rib 或者pasta 都有得選擇都不算是正宗德國菜吧點完餐再叫飲品,酒精飲品選擇不算太多,有三款德國啤酒選擇,沒有mocktail 但coc

我們六個人點了
1. 德國咸豬手
2. 德國腸拼盤
3. 海鮮扁意粉
4. Rosemary Chicken
5. 蟹肉天使麵

點完餐再叫飲品,酒精飲品選擇不算太多,有三款德國啤酒選擇,沒有mocktail 但cocktail 飲品可以轉alcohol free

先來的是德國腸拼盤,我們點了個大的,份量好足夠,有四款香腸選擇,所以腸都煎得香口但沒有起焦,比較普通的是芝華力腸,但德國肉腸十分多汁美味,有大條和細條一定夠分。香腸不太咸,配少少芥末醬一流呢!注意:芥末醬點少少便可,因為這裡的芥末偏辣。再配上吃德國菜必有的酸菜十分開胃。 酸菜沒有King ludwig 的偏酸,個人覺得味道biergarten fass 比較好
這裡的上菜速度偏快,很快Rosemary chicken 來了,原以為在德國餐廳吃玫瑰露雞會一般,相反這兒做得出奇地好!所有朋友都說讚!雖然雞比較少,每人分得一少塊。但真的燒得外脆內軟而且一切開時內裡的雞汁湧出來而且雞肉保持幼滑。食落去口感豐富,皮脆之餘香草味十足!必叫!
之後主菜德國咸豬手,我有點怕吃豬手因為比較肥膩,但這裡的豬手可能味道不太咸較合我口味,但可能愛吃好咸的豬手的朋友未必適合呢。豬手皮脆肉香,配菜和薯茸跟德國腸的配菜一樣,如果吃不夠的可以再吃喔!薯茸牛油味很重,但很滑。怕肥的不要吃太多喔,但我實在忍不往口,食左先算!!

之後意粉便來了。兩個意粉都很出色。意粉份量偏少也好,因為之情的主菜比較肥膩多肉。我比較愛吃Creamy things, 所以蟹肉天使麵較合我心意,蟹肉很多之餘配上香濃白汁口感一流。不過大家要注意就是天使麵好吸醬汁所以一上菜便要盡快吃喔!
至於另一個意粉海鮮蕃茄扁意粉也十分出色,蕃茄汁濃郁好香蕃茄味,酸中有點微辣,而且海鮮又多又大件,大蝦都有兩隻,魷魚圈又大個好抵食!

這餐廳食物有水準,服務態度都很好,若果上菜可以慢一點可以慢慢享受食物會比較好。木筒卡位的確是餐廳的賣點,若果不能坐木筒用餐的經驗會被大大減低。木筒只可以坐到六人。這餐廳客人不多,訂位都很容易,絕對是三五知己聚會的好地方。
2012-10-21 1412 views
其實這裡的食物質素是好的,我們點了混雜香腸與意粉,都屬於有水準之作,相比尖沙咀其他西餐廳,這裡的價錢也算平宜,所以不乏人客。也喜歡大啤酒桶做的卡位室內設計,像溫馨小屋,很有風味!不過服務員的態度真的不太好,懶懶閒的,不想招呼,目無表情,多句都不會說,可能因為不愁沒客人吧!算啦!這裡的好處是他們不會趕人走,坐多久都可以,所以傾計聚舊是很適合的!我點了一款芒果香蕉奶昔飲品,有真的生果作材料,味道鮮甜,很開胃恰神的!來德國餐廳當然要吃德國香腸啦!點了這款雜肉腸,不同款色長短粗幼的德國腸都有,每款試少少,都已經很飽了!每條腸仔都煎得很夠香口,味道偏鹹,要飲很多水!一碟份量已很多,足夠二至三個人 Share,所以應該約多幾個朋友一齊來,可以試更多其他款色。另外,意粉也是大大份,香濃的白汁,豐富的配料,很飽很夠份量的。雖然味道沒有甚麼驚喜,但尚算有水準,與價錢成比例,OK 的。下次如果想傾計,坐耐D,平平地,不介意服務態度的話,還是會再來的,所以結論是,她們的服務態度是正確的!
與某人及其爸爸媽媽吃飯,大頭蝦地訂了上面的Biergarten,幸最後walk-in也有位4人坐下來,我倆不太餓,但世伯伯友逛完街開始肚餓,是夜決定點三文魚凱撒沙律,小的香腸盤,豬手和一份意粉,應該好足夠了吧先來麵包,我們都太飽,沒有吃,世伯伯友吃了點,不過4大舊牛油,哈,還是太多了吧世伯喜愛杯中物,是晚點了中杯啤酒三文魚凱撒沙律先來,份量是相當大的,煙三文魚的貨色也是不錯,不過,那汁醬略為有點過酸,不要緊啦,最重要是大家吃得開心,還有,那煙肉粒吃下去好像乾的午餐肉小的香腸盤也來了,份量一點也不少吧......幸好沒有點大份的,不然真的吃不完吧雞肉腸和豬肉腸都不錯,其餘的也是好吃的,不過是以前吃過太多不同種的香腸,吃下去的口味沒有什麼特別吧....至於酸菜,中和肥膩感是很好的,不過這裡的,好像總是欠了點什麼友人的飲品,我試了一口,比較清新,只知道有yogurt,不記得名字了見到過往食評都說好吃的angel hair with mix mushroom,我們應該是當黑吧,粉質過軟,mix mushroom有一陣怪味,只可說是一點都不好吃-.-最後我的飲品也來了,有點LUMPY,不過味道是

世伯喜愛杯中物,是晚點了中杯啤酒
最後我的飲品也來了,有點LUMPY,不過味道是可以的,名字好像是Tropical Mix
最後豬手也來了,份量不大,骨很大,不過反正吃不完,不要緊吧,豬皮的處理不夠乾淨,味道是可以的

除了那份pasta外,其餘也是不錯的,也正如友人所說,在吃德國餐的館子,不要點意粉就是了(但好像不是我提議的吧@.@)

Other Info. : 服務態度只是一般,那個懂中文的應該是manager吧,眼神十分不友善,相對其餘幾位說英語的侍應的態度較為友善
2012-04-21
食物: 非常不錯環境: 非常舒適服務: 非常惡劣和兩位朋友聚聚, 本是開開心心, 最後卻怒氣沖沖!一開始, 我們有三杯水... 用餐後, 我們請侍應加水...她卻很不友善地回應, 客人只可免費有一杯水, 添水的話需另加5元!雖然感覺有點奇怪, 但心想這些地方不serve水也正常的...況且只是 5元罷, 便說沒有問題...可是, 侍應好像很驚訝我會說沒有問題, 就臉色一變的走開... 等了一會, 她也沒有送上水來, 便嘗試催一催她...最後, 她用極級惡劣的態度把水送上...還加了一句「我們平時是不會serve水的」便立即調頭!最後, 事件驚動了經理, 我們也順便找個明白...究竟, 是不serve水, 還是可以用5元加水呢?如果是不serve水, 為何又有5元這個收費呢?更糟的是, 經理也支吾以對, 含糊其詞的敷衍我們...整個過程, 好像我們是錯的! 加水也是錯的!如果你一早直接說不serve水的話, 我們便order Mineral Water...反正, 入得來吃飯也預了花一定金錢吧!為了這啖氣, 不得不開個Openrice account!多謝大家參考...
食物: 非常不錯
環境: 非常舒適
服務: 非常惡劣

和兩位朋友聚聚, 本是開開心心, 最後卻怒氣沖沖!

一開始, 我們有三杯水...
用餐後, 我們請侍應加水...
況且只是 5元罷, 便說沒有問題...
等了一會, 她也沒有送上水來, 便嘗試催一催她...
最後, 她用極級惡劣的態度把水送上...
還加了一句「我們平時是不會serve水的」便立即調頭!

最後, 事件驚動了經理, 我們也順便找個明白...
究竟, 是不serve水, 還是可以用5元加水呢?
如果是不serve水, 為何又有5元這個收費呢?
更糟的是, 經理也支吾以對, 含糊其詞的敷衍我們...
整個過程, 好像我們是錯的! 加水也是錯的!

反正, 入得來吃飯也預了花一定金錢吧!

為了這啖氣, 不得不開個Openrice account!
多謝大家參考...
2012-04-06
2012-02-10 816 views
今晚同朋友去試下這間德國菜, 原本訂了地下的 Biergarten, 後來見原來旁邊有間 Biergarten Fass 要走去地庫的, 便進去問問有無位! 我相信佢地應該係同一間餐廳, 不過一間今野既人比較多, 另一間就係飯局多! 為了坐得舒服, 當然地庫那間才是明智的選擇啦!進去就見到酒桶做成的卡位, 真的幾特別, 可惜全部預訂哂, 我們就只好坐近門口的4人枱, 環境也不錯的, 地庫的人流好似少好多呢!坐下不久, 我們決定先叫 happy hour 的飲品, 聽聞德國啤酒是很好的選擇, 可惜我還未可以飲...(要等BB出世後) 朋友們都叫了不同的德國啤酒, 而我就叫你侍應介紹的 Tropical Mix, 味道幾好, 介紹得幾好呢! 叫了飲品, 我們還選擇了 Snack Platter , 跟啤酒和飲品一起享用! 這個小食都幾正, 而且都幾德國口味呢! 有2-3腸, 煙豬手肉, 肉丸, 芝士, 酸瓜...幾好食呢! 食完拼盤一陣, 我們開始商量主菜, 結果叫了以下2款, 沒有試德國名菜 - 德國脆豬手, 原因是我們都認為太多了, 應該吃不下呢! 點了細雜腸拼盤和蘑菇天使面,
為了坐得舒服, 當然地庫那間才是明智的選擇啦!

正 - Snack Platter
正 - Small Mixed Sausage Platter
正 - Angel Hair with Mixed Mushoom

食完拼盤一陣, 我們開始商量主菜, 結果叫了以下2款, 沒有試德國名菜 - 德國脆豬手, 原因是我們都認為太多了, 應該吃不下呢! 點了細雜腸拼盤和蘑菇天使面, 2樣都幾好, 唔錯呢! 總結這餐飯都幾好, 環境, 氣氛, 服務都是有水準的! 值得一試!
2012-02-08
正 - Snack Platter
  • Snack Platter
  • Mixed Sausage Platter
  • Angel Hair with Mixed Mushoom
2011-10-29 676 views
十月份係傳統德國啤酒節,雖然係香港既節日氣氛唔係太濃厚. 但是一定也好熱鬧. 十月份有好友生日,約定在BIERGARTEN慶祝既, 係德國風味,都好吖,少食德國菜! 一去到都幾多人,坐底坐有個Waiter行埋黎,細心介紹Menu,然後suggest咗隻啤洒俾我飲, 我們叫杯德國啤酒涼下先.有3種選擇,女仔揀最淺色既就ok,入口一d都唔苦,少泡,好飲! 我們叫左德國脆豬手,蘑菇天使麵及sausage platter.德國脆豬手-個人一向唔太好,食左好少.係做得好脆,好乾身,但肉唔算好嫩.還好有薯蓉及酸菜伴碟我們order左2碟.sausage platter-幾好味!有不同款,味道既腸,惹味既,鹹既,少辣既都有,唔錯!mushroom angelhair -portion比較細,如果多人share會唔夠食.味道可以.整晚來講食物/環境係唔錯既.老闆好好,我們一行六人本訂坐地面,我搞錯左去了地庫,原來地庫環境更好,有啤酒桶形卡座. 我們各人都吃得好開心. 服務方面,待應有笑容,樂意解答問題,走嘅時候都有say goodbye..幾nice.
2011-10-27
$150.00 (Dinner)
  • 德國脆豬手
  • sausage platter
  • 蘑菇天使麵.
2011-09-06 537 views
是次為了歡送D小姐到外地讀書,特意選了個好地方。之前來過HAPPY HOUR,已經對此地的酒桶座位閃眼了。記住要在訂位的時候說明要酒桶座位,坐2至6人都可以(傳聞7人以上可以入VIP房!)是夜星期六,客人算多,但都有空位。幸好預訂了酒桶,自成一角,玩BOARD GAME都冇問題(個晚仲超應景咁帶咗德國BOARD GAME黎玩),不過酒桶空間有限,說話太大聲的話,酒桶裡的人會受不了滴....人未齊,不管三七二十一,先叫頭盤FASS PLATTER食住等:有很多種類的香腸及火腿,佐以酸瓜、芝士及芥辣。我特別欣賞雞肉腸(最近鏡頭中間個隻),非常美味!有酒精飲品,已忘了是什麼,芒果汁作主打,頗好飲。D小姐的凍飲一上來我們就妒忌了!大杯到像山一樣的士多啤梨COCKTAIL!好,人齊!事不宜遲,開波!炸豬扒:不甚恭敬的名字,有些乾身,相比之下似乎吉列豬扒的做法還高明一點。鱈魚甚鮮美,可惜太細份。六個人分都懶,一人一支叉把它直接了斷(幸好在酒桶沒有看見我們咁失態)磨菇配薯餅:特別點給素食的D小姐,結果D小姐豎起姆指大讚!薯餅炸得透徹香脆,配上濃味的磨菇汁,讓我暫時忘了脂肪和膽固醇。千呼萬喚始出來的豬
酒桶裡的燈可以自己調光暗,如果早一點發現的話,我的照片就不會影到這麼暗了嗚嗚~
有酒精飲品,已忘了是什麼,芒果汁作主打,頗好飲。
好,人齊!事不宜遲,開波!
千呼萬喚始出來的豬手,R小姐的至愛。但我不愛豬手,豬手的肉不嫩,比較有嚼勁,實非我所喜。還是把豬手留起知音人罷了。
服務方面,侍應有求必應,我們不太明白MENU她都細心解釋。即使星期六晚上,我們坐了三個小時有多都沒有人來催。唯一的美中不足是洗手間只有一個(男女共用),而且門鎖也是壞的.....ORZ
食的東西不叫難忘,沒有什麼大驚喜......但坐住傾計又非常好環境,推薦HAPPY HOUR,飲杯野加個FLATTER,我下次拖馬再黎!
2011-08-20
  • FASS PLATTER
  • 薯餅
之前望過食評,見到lei度有d啤酒桶位坐,覺得都幾過癮,想搵機會黎試下架喇...聽朋友講德國野係lei間好食過K字頭o個間,我本身食過K字頭o個間都覺得麻麻地...好多人都會將兩間黎做比較,所以今次黎試試看先~ 打黎訂台要同waitress講英文,我仲要串左我個名幾次佢都好似聽唔明,我都諗緊佢會唔會冇幫我訂到,好彩都有打黎confirm...星期五食嘛,一冇位就麻煩....佢分6:30-8:30一輪,跟住就8:30喇...我地book第二輪啦,廢事咁趕呀...去到真係比啤酒桶我地坐呀,好開心耶...六個女仔,坐落好fit呀,仲要坐左係最入一個桶, 簡直係冇人理,靜d仲好...不過好似得三個waitress就唔夠人喇,叫野食要勁去搵人....坐係個桶度係暗o既,後尾朋友話人地d桶好光,我又醒起有人提過有光暗制教....果然真係...太細心了...心中有幾樣野食要叫了...casear salad, 加左三十蚊有三文魚,個生菜好新鮮好爽甜,沙律油撈得好均,仲有d煙肉乾,好似豬肉紙咁,好香...個沙律好食呀!Fass Platter, 見到人地食時有個"針板"裝住好多粒腸呀,芝士,酸瓜,me

Fass Platter, 見到人地食時有個"針板"裝住好多粒腸呀,芝士,酸瓜,meat ball,火腿咁...我地話要食,點知黎到係用碟裝,我地心諗緊係洗唔切啦...個platter就唔算特別好食,只係我地貪得意,meat ball就冇黎味道,兩隻腸都ok,仲有d火腿粒都比較咸,酸瓜就冇乜人食....整體都一般啦...同埋二百幾蚊就貴左d

cabonara, 又係我最鍾意o既意粉,不過原來好細碟呀,意粉同d汁撈得o岩o岩好,夠晒芝士味,有煙肉醉,好味呀,每人食得三啖唔夠皮呀...

fish and chips, 塊魚柳炸得好金黃好大塊,好juicy,一d都唔腥,好香好食..d薯條都夠大條,夠淋...唔錯呀!
Fass Haxe, 即係德國咸豬手,製作要30-45 mins....一場黎到食德國野,都要叫黎食下比較下o既.....個豬手都幾肥下,同埋個雖然係脆,不過就好難咬開喇...麻麻地,K字頭好食d....佢個薯蓉就好食,好滑呀...
德國咸豬手,比較肥
我地一人叫左杯野飲,我講返我杯啤酒啦,大家都話有d甜,好似有d蜜糖咁...上面仲有片小檸檬...係比較易入口,酒味唔重,而另一杯高身d呢,就比較濃味d
drinks
佢有兩款甜品我地都叫左,一個係朱古力心太軟,同唔知咩tart,個心太軟就好味,而個tart就好油,麻麻地喇...都有movenpick vanilla雪糕,好味
甜品有movenpick雪糕伴碟
我地一坐就坐到最後人地打烊先走...都12點幾先走...坐係個桶度感覺係個小房入面,出面又唔太嘈我地傾計都好開心,都算好坐呀...
整體黎講,我都幾鍾意lei一間,野食,環境都唔錯,係主打德國菜o既豬手反而失色,其他野食都幾好....
2011-07-30 299 views
食過一次的德國菜, 因為太好味而再來~ 因此也要食下食評原以為可以直接去到晚餐, 但可能是星期五的關係吧. 我們未到7 點去到, 侍應說我們只可以食兩小時, 否則就只好等到8:30 才食第2 round~由於有朋友要ot, 只好等到8:308:15pm 再去到, 沒等多久就有枱了. 坐了一會兒, 發現其他枱都唔係真係8:30 走....有點覺得俾人呃了...是夜叫了一個greek salad好喜歡沙拉中的芝士, 跟生菜一起吃時, 更帶出菜的鮮味~ 第2 道菜是細的香腸拚盤各式各樣的香腸, 味道一流. 食時再加上黃芥, 味道更正最後是..應該每一個人去到都會食的德國豬手熱吃真的不得了. 豬皮太脆, 有部份脆到食不到. 是扣分的一環~豬肉好香. 每人再叫了一杯野飲Summer treats, tropical mix. Yummy! 記得第一次去, 侍應會馬上送上面包, 但是夜則沒有~ 不知道為什麼~另外是整晚都放著十分大聲的英文歌....播歌是好事..但太大聲則變成了騷擾.........4個女仔, 3 道菜, 都食唔晒~!~!至於服務, 其實真的沒有什麼服務可言~ 可能只得1,2 位服
食過一次的德國菜, 因為太好味而再來~ 因此也要食下食評

由於有朋友要ot, 只好等到8:30

是夜叫了一個greek salad
好喜歡沙拉中的芝士, 跟生菜一起吃時, 更帶出菜的鮮味~

第2 道菜是細的香腸拚盤
各式各樣的香腸, 味道一流. 食時再加上黃芥, 味道更正

最後是..應該每一個人去到都會食的德國豬手

豬肉好香.

每人再叫了一杯野飲

4個女仔, 3 道菜, 都食唔晒~!~!

至於服務, 其實真的沒有什麼服務可言~ 可能只得1,2 位服務生.....

點都好, 還是會再去的餐廳~

2011-07-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
本來book了枱Biergarten晚餐, 見到兩個門口 , 一個地面(較似酒吧), 一個地牢, 所以自自然然走咗落去, 到問個侍應既時候知道應該係BOOK咗地面嗰間, 但大家都覺得較嘈, 亦俾那些酒桶卡座吸引, 所以就決定响呢度食.., 可惜決定後待應話已經俾人BOOK哂, 所以下次先可以試我哋ORDER 咗 : Caesar Sald - $ 88 (新鮮) Spagetti Carbonara $ 128 (冇特別)Mix Sausages small $128 (OK)Orange Juice $35 (唔係鮮榨, 較甜)Pineapple Juice $35總括而言 : 味道一般, 待應亦不多理你, 但勝在較清靜, 而且人流不多, 可以坐上兩三個小時慢慢食, 傾吓計 (但地下較滑, 如果著高跟鞋要小心)
本來book了枱Biergarten晚餐, 見到兩個門口
, 可惜決定後待應話已經俾人BOOK哂, 所以下次先可以試

我哋ORDER 咗 :

Caesar Sald - $ 88 (新鮮)
Mix Sausages small $128 (OK)
Orange Juice $35 (唔係鮮榨, 較甜)
Pineapple Juice $35

(但地下較滑, 如果著高跟鞋要小心)
Caesar Salad $88
Spaghetti Carbonara $ 128
2011-07-27
Caesar Salad $88
Spaghetti Carbonara $ 128
2011-07-10 48 views
好好味既德國菜!!第一次食完之後, 咁想再去食多一次!只係叫左腸, salad, 意粉 & 德國豬手, 巳經飽到行唔到!各式各樣既香腸, 每款都有自己既特色~!沙律十分新鮮意炒芝士味十分濃~ 讚!最後上既德國豬手, 其實巳經好飽, 但都忍唔到不停食~ 豬皮係脆的~ 雖然有肥膏, 但入口真的十分香!好好味!

好好味既德國菜!!

第一次食完之後, 咁想再去食多一次!

各式各樣既香腸, 每款都有自己既特色~!
沙律十分新鮮
意炒芝士味十分濃~ 讚!
好好味!

2011-06-25
  • 德國豬手
2011-06-06 45 views
book左枱,原本坐樓上的但唔知點解冇位,太多人叫左我地落地庫落到去發現有好多大酒桶~好得意一個桶最多坐6個人咁岩我地又6個人~好開心~~有個疑似經理既人招呼我地真係超nice又細心味道方面都唔差唯獨是碟salad好奇怪
2011-05-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Birthday
$178豬手,要等45min-60min,建議一坐抵即克order左先,豬手很脆很香
seafood pasta $175 ,貴了一點吧,份量也少了一點...蝦都新鮮彈牙
sausage platter Large $188
cherry tomato + rocket leaves salad $130 ,不是太出色,
fruit juice
2011-04-24 46 views
今年我們去了 Biergarten Fass為兩個朋友慶祝生日!這裡的裝修有部份是木桶設計的卡位,但可能因為當晚有人包了半場做wine tasting,所以我們7日被安排了一個像VIP room內的8人桌,但是VIP room其實還有一張2人桌,亦安排了2位客人的.......但個人感覺,還是喜歡King Ludwig餐廳歐陸的裝修,氣氛好好多!可能坐在房和有wine tasting function的關係,所以感覺很被忽略,連麵包也沒有給我們,上了幾道菜後,要我們催促才有麵包。來到德國餐廳,一定要order德國beer啦,其實這裡beer的種類不是太多,不及King Ludwig,最後我要了Kristall,味道OK,易入口,幾適合女仔。食物種類,again,不及King Ludwin多選擇,連一些薯餅dishes也沒有。Menu上的3款salad,我們叫齊了。3個也沒有什麼特別驚喜,而且portion可叫做細。另外,薯片王揀了一個炸goat cheese,味道很不錯,比預期中light,如果喜歡食cheese的人應該會喜歡.......德國腸拼盤,都幾好味,不過真的不懂分什麼腸是什

德國腸拼盤,都幾好味,不過真的不懂分什麼腸是什麼腸。哈哈!
主菜咸豬手,真的很好味,皮很脆而且不是太咸,比King Ludwig好味,推介!我們7個人order了兩份。
另外,order了兩款意粉,味道OK,不過portion也是不大。再order了一份pork rib,亦是portion很小,而且味道麻麻,很失望。

最後,經理無端端送上一個Risotto,起初說是送給我們試試,但可能見到VIP room入面另一檯客質疑的目光,說著說著,說出了Risotto是有一檯客cancel了order,所以才送給我們.....

這個不是大問題,最大問題是,那個Risotto味道完全不行,幸好是送的,要不然會十分之失望。
埋單$2xxx,我們5個人夾份請了兩個壽星仔,每人$430。

總括來說,無論餐廳氣氛,啤酒種類,食身種類/ 味道,如果和King Ludwig比較,我還是覺得King Ludwig勝一籌!
2011-04-13
  • 咸豬手